• DOLAR 32.587
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2512.213
  • ...
ABD, Suriye Tutumundan Çark Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriyeli parlamenterlerden Halid el-Abud, ABD’nin Suriye’ye BM gözlemcilerinin gönderilmesine ilişkin Güvenlik Konseyi kararına olumlu oy vererek önceki tutumundan çark etmiş olduğunu söyledi.

El Alem televizyonuna demeç veren Suriyeli parlamenter Halid el-Abud, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde dün kabul edilen kararın Arap ülkeleriyle ve Batılı ülkelerin Suriye’de rejimi devirmeye yönelik komplolarının artık etkisiz olduğunu gösterdiğini söyledi.

“ABD ve Batılı müttefikleri Suriye’ye yönelik komplolarının çıkmaza girdiğini fark edince tutumlarından geri adım attı” diyen Halid el-Abud, Suriye karşıtı koalisyonunun Şam’a karşı her yolu denediğini isteklerini rejimi devirme düzeyine kadar ileri götürdüğünü; ancak bu tutumu artık devam ettiremeyeceklerini anlayınca da tutum değiştirmek zorunda kaldığını söyledi.

Suriye’ye yönelik saldırganlığa liderlik eden Obama yönetiminin Şam yönetiminin ömrünün bu kadar uzayabileceğini öngörmediğini belirten Suriyeli parlamenter, Suriye’ye yönelik senaryolarını daha sonraki yıllara ertelediklerini öne sürdü.

BM ve Arap Birliği Suriye özel temsilcisi Kofi Annan’ın sunduğu planın Suriye’de yaşanan gerçeklere uygun olduğunu belirten Abud, ABD’nin bu planla saplandığı çıkmazdan kurtulmak istediğini, diğer yabancı güçlerin de Annan planına uyması halinde yaşanan sorunun bütünüyle çözüleceğini söyledi.

Suriye’nin egemenliğine, bağımsızlığına, birliğine ve toprak bütünlüğüne güçlü destek verilen ve Suriye`deki olaylarda binlerce insanın hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyulduğu bildirilen kararda, Suriyeli yetkililerin yaygın insan hakları ihlallerinin yanı sıra silahlı gruplar tarafından yapılan insan hakları ihlalleri de kınanıyor ve insan hakları ihlallerinden sorumlu olanların hesap verecekleri belirtiliyor.

YDH

Bu haberler de ilginizi çekebilir