• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Kuvvetli Yağış Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Ülkemizin doğusu ile İzmir, Manisa, Çanakkale, Bursa, Balıkesir ve sabah ilk saatlerde İstanbul çevrelerinde aralıklarla görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Erzurum, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Muş, Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Doğu bölgelerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege' de yer yer kuvvetli (30-50 Km/S) olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Erzincan, Tunceli, Elazığ, Erzurum, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Muş, Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski vb.) ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KAR ERİMELERİ UYARISI: Hava sıcaklığında beklenen artış nedeniyle, Bitlis, Muş, Bingöl, Van, Hakkari, Tunceli ve Şırnak illerimiz başta olmak üzere ülkemizin yüksek kesimleri ile doğu bölgelerinde kar erimleri beklendiğinden sel, su baskını, taşkın, heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde İstanbul ile öğle saatlerinde Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde İzmir ve Manisa çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Kayseri ve Sivas çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Elazığ ile öğle saatlerinde Erzincan, Tunceli, Elazığ, Erzurum, Bingöl, Bitlis, Ağrı ve Muş çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Adıyaman, öğle saatlerinde Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Çok bulutlu (7/19)
İstanbul: Çok bulutlu (11/19)
İzmir: Yer yer sağanak yağışlı ( 13/22)
Bursa: Yer yer sağanak yağışlı (11/22)
Konya: Parçalı bulutlu (5/20)
Adana: Gök gürültülü sağanak yağışlı (15/25)
Mersin: Çok bulutlu (15/22)
Diyarbakır: Kuvvetli sağanak yağışlı (7/18)
Batman: Kuvvetli sağanak yağışlı (8/20)
Şanlıurfa: Gök gürültülü sağanak yağışlı (15/22)
Gaziantep: Gök gürültülü sağanak yağışlı (10/20)
Mardin: Gök gürültülü sağanak yağışlı (13/16)
Van: Sağanak yağışlı (5/13)
Bingöl: Kuvvetli sağanak yağışlı (6/15)
(Ayhan Kaya-İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir