• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
Derme çatma evde yaşayan yaşlı çifte yeni bir ev yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın Silopi ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde topraktan yapılmış ve yıkılmaya yüz tutmuş evde ikamet eden yaşlı çiftin evi, Silopi kaymakamlığı tarafından yıkılıp yerine yeni bir ev inşa edilecek.

İçişleri Bakanlığınca Silopi Belediye Başkan Vekilliğinde görevlendirilen Silopi Kaymakamı Sezer Işıktaş, ilçede fakir ve yardıma muhtaç 85 yaşındaki Ömer Doru ile 82 yaşındaki dini nikâhlı engelli eşi Lali Aytış'ı mutlu etti.

Barınılamayacak durumda olan yaşlı çifti evinde ziyaret eden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş, Silopi Belediyesine bağlı tek katlı hizmet binasının bakım onarımını yaptırarak, yaşlı çifti buraya yerleştirdi. Beyaz eşya, koltuk takımı, mutfak malzemelerinin yanı sıra gıda ve nakdi yardım da yapan Işıktaş, yaşlı çiftin bütün hastane ihtiyaçlarını da karşılayacağını belirtti.

Her hangi bir ihtiyaçları olması halinde kendilerinin hazır olduklarını belirten Işıktaş, yaşlı çiftin eski evlerini yıkarak, yeni bir ev inşa edeceklerini ve yeni evlerine sahip olana kadar burada kalabileceklerini belirtti.

İşitme kaybı ve yürümekte zorluk çeken Lali Aytiş'in durumu için devreye giren Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, yaşlı kadının tedavisinin yapılması için Şırnak Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile İl Müdürlüğü'ne talimat verdi. Bunun üzerine Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile İl Müdürü Muzaffer Akçam ve beraberindeki personel, yaşlı çifti yaşadıkları evde ziyaret edip, tedavi edilmesi için Aytiş'i Cizre Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesi'ne götürdü. Yaşlı kadın hastanede yapılan sağlık kontrolleri ve rapora göre evde bakım hizmeti sağlanacağı öğrenildi.

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile İl Müdürü Muzaffer Akçam da yaşlı çift için gereken her türlü hizmetin yapılacağını ifade ederek, "Öncelikle aileyi hemen o ev ortamından uzaklaştırıp şu anda bulunduğumuz eve getirdik. Bütün ev ihtiyaçları Silopi Kaymakamlığı tarafından giderildi. Ömer babamızın evinin olduğu arsayı bugün itibari ile yıkacağız inşallah ve orda onlara yeni bir ev yapacağız. Ev bittikten sonra bütün ev ihtiyaçları Silopi Kaymakamlığı tarafından yeniden düzenlenecek. Lali annemizi de Cizre Devlet Hastanesine doktora götüreceğiz. Öncelikle bütün sağlık kontrollerini yapacağız. Tedavisi gerekiyorsa tedavilerini yaptıracağız. Ardından sağlık kurulu raporu çıkaracağız. Sağlık kurulundan sonra ona hangi hizmet modeli gerekiyorsa onu yapacağız. Onun için bir bakıcı tutacağız ve engelli evde bakım aylığını da başlayacağız. Bundan sonrada ailemizin durumunu da görevlendirdiğim ekip tarafından takip etmeye devam edeceğiz." diye konuştu. (Ahmet Uçar - İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir