• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Heyelan altında kalmaktan son anda kurtuldular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RİZE - (AA) Rize'nin Çamlıhemşin İlçesine bağlı Ayder Yaylası'nın yolu, derelerin taşması sonucu trafiğe bir süre kapandı. Karayolları ve Çamlıhemşin Belediyesi ekipleri, yolu kontrollü olarak ulaşıma açarken yol temizleme çalışmaları devam ediyor.

Şiddetli yağış nedeniyle yaylanın enerji hattında da hasar meydana geldi. Çoruh Elektrik ekipleri, nakil hatlarının tamiri için çalışmalarını sürdürürken, gece geç saatlerde yaylaya elektrik verileceği kaydedildi.

Yaylaya ulaşmakta güçlük çeken bazı turistler de geri dönmek zorunda kaldı.

Palovit Şelalesi bölgesinde heyelan meydana geldi

Etkisini artıran yağmur nedeniyle Çamlıhemşin ilçesi Palovit Şelalesi bölgesinde heyelan meydana geldiği, heyelanın yaşandığı anda bölgeden geçen 3 kişinin son anda heyelan altında kalmaktan kurtuldu.

Heyelandan son anda kurtulan motorcular da ilçe merkezine inerek konaklayacakları otele yerleşti.

Heyelan altında kalmaktan son anda kurtulan motorcu Korhan Köklü, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hazindak Yaylası'ndan dönüşe geçtiklerinde, şiddetli yağış bastırınca, kısa yol olan Palovit Şelalesi yolunu kullandıklarını belirtti.

Yağışın ilerlemelerini zorlaştırdığını aktaran Köklü, "Dönüş yolunda üç arkadaşımız geçtikten sonra bir anda heyelan meydana geldi. Ağaçlar devrilirken biz hızla geçtik. Arkadaşlarımızın mahsur kaldığını düşünürken onlar da bizim sele kapıldığımızı düşünmüş. Yol yapım çalışmasındaki kepçe operatöründen yardım isteyerek jandarmayı çağırdık. Telefonun çektiği anda bizi aradılar. Büyük bir tehlike atlattık. Jandarma gelerek yardımcı oldu. Bir motorumuz mahsur kaldı. Yarın yol açma çalışması tamamlanırsa almaya çalışacağız. Herkese çok geçmiş olsun." diye konuştu.

Yetkililer, vatandaşları yoğun yağış ve toprak kaymalarına karşı uyardı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir