• DOLAR 32.528
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2488.273
  • ...
Elektrik akımına kapılan güvenlik korucusu ile bir işçi hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Yağcılar köyü ile Pervari ilçesine bağlı Kilis köyünde, bir inşaat işçisi ile bir güvenlik korucusu elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı yağcılar köyünde saat 15.30 sıralarında Kasım İzgü (43) isimli inşaat işçisi, demir döşeme işlemi esnasında inşaatın önünden geçen yüksek gelirim tellerine temas etmesi sonucu elektrik kamına kapıldı.

Olayı anını anlatan köylülerden Tahsin İlge, İzgü'nün başka bir işçi tarafından kendisine demir uzatıldığı esnada, inşaata çok yakın olan yüksek gelirim hattına çarparak akımına kapıldığı belirtti. İlge, inşaatta bulunan arkadaşlarının İzgü'yü toprak üzerinde yatırıp müdahale ettiklerini; fakat onu kurtarmaya muvaffak olamadıklarını söyledi.

İzgü'nün cenazesi otopsi yapılmak üzere Siirt Devlet Hastanesinin morguna kaldırıldı.

Balık tutarken elektrik akımına kapıldı

Öte yandan, Siirt'in Pervari İlçesine bağlı Kilis köyünde de  bir güvenlik korucusu hayatını kaybetti

Edinilen bilgilere göre olay saat 16.30 saralarında Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Kilis köyünde meydana geldi.

Basri Korkulu (27)  isimli güvenlik korucusu, köylerinin yakınında bulun barajda jeneratör ile balık tuttuğu esnada elektrik akımına kapıldı. Olayda ciddi şekilde yaralanan Korkulu, bölgeye sevk edilen ambulans ile Siirt Devlet Hastanesine kaldırıldığı esnada hayatını kaybetti.

Korkulu'nun, elektrik akımına kapılıp yaralandığını haber alan yakınları hasta aciline akın ederek kendisini beklemeye başladı. Ambulansın acile gelmesini bekleyen yakınları ambulansın hastane morguna doğru gittiğini görünce büyük bir şok yaşayarak morga doğru koşuştular. Korkulunun ölüm haberini alan yakınları sinir krizi geçirdi.

Yapılacak otopsinin ardından Korkulu'nun cenazesi köydeki aile mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

Savcılığın her iki olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi. (Murat Orhan- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir