• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.481
  • ...
Vatandaşlar DEDAŞ ekiplerinin beldeye girişini engellediler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - (Silopi ilçesine bağlı Görümlü beldesine abone tespiti yapmak için giden Dicle EDAŞ ekipleri, tespit yapılmasını istemeyen bazı belde sakinleri tarafından engellenerek, araçları saldırıların hedefi oldu. Saldırıyı jandarmalar havaya ateş ederek ve TOMA`larla tazyikli su sıkarak engelleyebildi.

Edinilen bilgiye göre, Dicle Elektrik Dağıtım Şırnak İl Müdürlüğü ekipleri, abonesiz olarak elektrik enerjisi kullananları tespit etmek ve kullanıcıları yasal mevzuatlar çerçevesinde abone yapmak üzere 4 bin 500 nüfuslu Görümlü beldesine gitti. Jandarmanın da eşlik ettiği ekipler, sabah beldenin Nevru kesimindeki çalışmalarını tamamladıktan sonra öğlen saatlerinde Yukarı Görümlü kesimine gitmek istedi. Ancak bu sırada beldeye giden yol üzerinde toplanan ve kimlerin kayıt dışı elektrik kullandığını belirleyecek olan tespitin yapılmasını istemeyen yaklaşık 100 kişi, ekiplerin beldeye girerek çalışma yapmasını engelledi.

 Jandarma kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açtı

Engellemeye rağmen beldeye girmeye çalışan DEDAŞ ekipleri grubun taşlı saldırısına uğradı. Ortalık bir anda savaş alanına dönerken, kalabalığın arasında kalan bazı araçlar atılan taşlar ve tekmeler sonunda büyük zarar gördü. Jandarma, kalabalığı ancak havaya ateş ederek durdurabildi. Olayda yaralanan olmazken beldeye getirilen jandarmaya ait TOMA toplanan kalabalığı tazyikli su sıkarak dağıttı. Yaşanan gerginlik sebebiyle 431 aboneli kullanıcının yanında 400`ü aşkın abonesiz kullanıcının bulunduğu beldedeki tespit çalışmaları şimdilik durdurulurken, güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından çalışmalara yeniden başlanacağı duyuruldu. (Ahmet Uçar - İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir