• DOLAR 32.581
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2509.826
  • ...
İşgalci Yahudilerin Mescid-i Aksa`ya baskınları artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KUDÜS - İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya geçen ay yaklaşık 4 bin işgalci Yahudi, İsrail polisi eşliğinde baskın düzenledi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Basın Sözcüsü Firas Dibs, yaptığı yazılı açıklamada, "3 bin 800'ü aşkın işgalci Yahudi, temmuz ayında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi." ifadelerini kullandı

İşgalci Yahudilerin Aksa'ya baskınlarında artış olduğunu belirten Dibs, "Bu, şu ana kadar yapılan baskınlarda sadece bir ay içinde katılım sağlanan en yüksek rakam." bilgisini verdi.

Dibs, bu artışın son dönemde fanatik Yahudilerce Harem-i Şerif'e yapılan baskınların ve hürmetinin ihlalinin açık göstergesi olduğunu vurguladı.

İşgalci Yahudilerin baskınları 2003'te başladı

İşgalci Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesi, işgal polisinin tek taraflı aldığı kararla 2003'te başladı.

Ürdün Vakıflar ve İslami İşler Bakanlığı`na bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nin tüm baskılarına rağmen, İsrail makamları baskınları sürdürmekte ısrar ediyor.

İşgalci Yahudiler, işgal polisi eşliğinde, sabah saatlerinde ve öğleden sonra olmak üzere günde iki kere Mescid-i Aksa`nın güneybatı duvarında bulunan El-Meğaribe Kapısı'ndan Harem-i Şerif`in avlusuna giriyor.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

İşgalci Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında, "Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu" iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor, Mescid-i Aksa'da kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir