• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Tehlike saçan kanalın üzeri beton bloklarla kapatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez Hilal Mahallesi'nde 16 yaşındaki Mahsum Yaprak'ın düşerek hayatını kaybetmesi üzerine gündeme gelen kanalın atık suları Batman Çayı'na akmaya devam ederken kanalın üstü beton bloklarla kapatıldı.

"İkinci İluh Deresi" olarak da adlandırılan kanalın etrafında bariyerlerin olmaması ve kanaldan akan kanalizasyon suyunun arıtılmadan Batman Çayı'na akması defalarca gündeme getirilmesi ve aradan geçen uzun bir süreden sonra Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (BASKİ) tarafından tehlike arz edip kötü koku yayan kanalın üzerini beton blokla örtüldü.

Konuyla ilgili Batman Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Hilal Mahallesi Güney Bulvarı üzerinde bulunan yağmur suyu kanalının kötü koku yayması ve trafik açısından tehlike arz etmesi şikâyetleri üzerine devreye giren BASKİ ekipleri yaptıkları proje çalışmasından sonra kanalın üzerini kapatma işlemlerine başladı. BASKİ ekiplerimizin yaptığı kapsamlı çalışmada 716 metre uzunluğunda, 3 bin 580 metrekarelik açık betonarme yağmur suyu kanalının üstü 20 santim kalınlığındaki prefabrik döşeme ile kapatıldı. Çalışmalarda ayrıca, prefabrik döşemenin üstü de 20 santimlik toping betonuyla kapatıldı." denildi.

Söz konusu kanal ile ilgili Şubat 2016'da BASKİ tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Belde Mahallesi'ndeki yerleşim alanlarının bir bölümüne ait hattın ana kolektörle bağlantısı kesilmiştir ve mecburi olarak yağmur suyu şebekesi ile bağlantısı yapılmıştır." denilmiş ve en kısa sürede sorunun giderilmesi için ihaleye gidileceği açıklanmıştı. (Mehmet Sait Çelik - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir