• DOLAR 32.335
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2302.143
  • ...
PKK tarafından katledilen anne ve bebeği için tören düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde PKK tarafından yolan tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden asker eşi ve 11 aylık bebeği için düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanın sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar katıldı.

PKK'liler tarafından katledilen Nurcan Karakaya ve bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya cenazesi Muhsin Yazıcıoğlu Camii'nde kılındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze töreninde yaptığı konuşmada "İdam konusunda hassasiyetimi biliyorsunuz. Bütün mesele parlamentoya geldiği zaman geçtiği anda benim için onaylamamak diye bir şey yok, onaylarım. Biz bu tür katillerin konumunun ne olduğunu biliyoruz. Biliyoruz ki bunlar bu yaptıkları katliamla bunun bedelini aynen ödemek durumundadır. Ve bununla ilgili de atacağımız adımlar yakındır. Bu konuda Hans ne der buna bakmayız Allah ne der buna bakarız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze töreninde şunları söyledi: 

"Her şeyden önce şu anda huzurlarında bulunduğumuz şehidimiz Nurcan kardeşimize öbür taraftan yavrumuza bu iki şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Makamlarını ifade etmemize gerek yok makamları belli. 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin onlar diridirler, ancak siz bilemezsiniz.' Yerleri belli. Sevgililer sevgilisi peygamberimize komşular. Böyle yüce bir makama uğurluyoruz. Burada bir gerçeği sizlerin şahsında tüm dünyaya duyurmak istiyorum oda şudur: Bu bölücü terör örgütünün ne kadar alçak ne kadar müptezel olduğunu işte bu çocuk katilleri hanım kardeşlerimizin katili olarak bir kez daha görmüş bulunuyoruz. Tabi bunların inine girdik girmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz. Peşlerini bırakmak yok. Özellikle son haftalarda son aylarda son yıllarda ne denli onlar kaçıp biz kovalıyoruz biliyorsunuz mücadelemiz son terörist kalıncaya dek devam edecek.

Bu milletin huzurunu bölmeye kimsenin hakkı yok. Bizi parçalanmaya kimsenin hakkı yok. Her ne kadar birileri bunlara yol açıyorsa da ne demek istediğimi anlıyorsunuz, biz bunların peşini bırakmayacağız. Askerimizle, polisimizle, jandarmamızla, korucularımızla birlikte mücadeleyi devam ettiriyoruz. İdam konusunda hassasiyetimi biliyorsunuz. Bütün mesele parlamentoya geldiği zaman geçtiği anda benim için onaylamamak diye bir şey yok, onaylarım. Biz bu tür katillerin konumunun ne olduğunu biliyoruz. Biliyoruz ki bunlar bu yaptıkları katliamla bunun bedelini aynen ödemek durumundadır. Ve bununla ilgili de atacağımız adımlar yakındır. Bu konuda Hans ne der buna bakmayız Allah ne der buna bakarız."

Kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir