• DOLAR 32.323
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2282.341
  • ...
"Neredeyse bir asırdır yollarımız yapılmıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Kevenli köyü sakinleri, bir asır geçmesine rağmen yollarının bozuk olduğunu ve hiçbir hizmet alamadıklarını belirterek, yetkililere köylerine hizmet yapılmasını talep ettiler.

Bir asırdır köy yollarıyla ilgilenilmediğini belirten köy sakinleri, seçimlerde köy halkının ziyaret edip oy isteyen siyasetçilerin bu güne kadar hep aynı şeyleri vaat edip gerçekleşmediklerini belirttiler.

Araçlarının köy yoluna girdikten sonra dağıldığını ifade eden Mehmet Emin Uçak, "Kendimizi bildik bileli köy yolumuz bu durumda. Bazen belediye gelir bir iki yama atar bir hafta sonra yollar yine aynı. Artık araçlarımızla köy yoluna giremiyoruz. Allah razı olsun köyün içini İpekyolu Belediyesi parke taşı yaptı, gerisi Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağı söylendi. Ama yapmak yerine halen çalışmalar için yolu bozmaya gelen ekipleri görüyoruz. Bununla ilgili birçok müracaatlarda bulunduk. Bizde bu şehrin ve ülkenin vatandaşıyız bizimde hizmete hakkımız var. Bizde hizmet almak istiyoruz. Sanki başka bir ülkenin sınırları içinde yaşıyoruz da ne sıkıntımızı dinleyen var, ne köye bir hizmet gerçekleştiren. "dedi.

"Yolumuzun olmadığına mı sıkılalım yolumuzun üzerinde yapılan pisliklere mi?"

Köy yolu üzerinde içki içen, fuhuş yapanların meskeni halinde geldiğini söyleyen Uçak şunları söyledi: "Her akşam köy yolu üzerinde araçlar bekliyor. Engel olursak bize ceza kesecekler engel olmazsak gelip her gece içki ve fuhuş gibi ahlaksız şeyler yapacaklar. Yolumuzun olmadığına mı sıkılalım, yolumuzun üzerinde pisliklerin yaşandığına mı? Mutlaka yetkililerin buna bir çözüm bulması gerekiyor.  Belediye Van'ın bütün ilçe köylerine kadar yol yapıyor. Temiz bir asfalt ve asfaltın üstünde temiz bir alan istiyoruz. Köylüler olarak yolumuzun üzerinde yapılan ahlaksızlıklara engel olamıyoruz. Bu defa talebimiz gerçekleşirse v bizde derin ve rahat bir nefes alırız."

Ali Tuğrul ise seçimlerde köy halkının ziyaret edip oy isteyen siyasetçilerin bu güne kadar hep aynı şeyleri vaat edip gerçekleştirmediklerini söyleyerek tepki gösterdi.

Tuğrul, "Yıllardır yolumuz bu şekilde hatta köyümüzde tek sıkıntı yolda değil birçok hizmetten mahrum bırakılıyoruz. İpekyolu Belediyesi köyün için parke taşları ile güzelleştirdi ama köyün dışındaki yol tarla gibi.  Yolumuzu yapın, yol üzerinde olan pislikler için bir çözüm bulun, araçlara gelip fuhuş yapıp içki ve eroin içiyorlar. O halde ki bir adama karışırsak muhtemelen ya onlar vuracak ya biz. Buradan Van Valisine, Büyükşehir Belediye Başkanına sesleniyoruz, merkeze en yakın olan köy ve o köyün yolları bile yok isteğimizdir yolumuzu yapılmasıdır." (Yunus Tuğrul-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir