• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
Çevik Bir Tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği`nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında emekli Orgeneral Çevik Bir`in de aralarında bulunduğu 12 kişi, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme, saat 06.00 sıralarında Çevik Bir dahil 9 kişinin tutuklanmasına, 3 kişinin serbest bırakılmasına karar verdi. Soruşturma kapsamında toplam tutuklu sayısı ise 18`e yükseldi.

Çevik Bir ve diğer tutukluları taşıyan polis minibüsü, saat 07.00`de Sincan F Tipi Cezaevi`ne giriş yaptı. Çevik Bir`i taşıyan minibüsü bir basın ordusu takip etti.

Tutuklananların isimleri

Soruşturmada gözaltına alınan 16 kişiden 9`u tutuklandı, 7`si de serbest bırakıldı. Emekli tuğgeneraller Abdullah Kılıçarslan, İdris Koralp; emekli kurmay albaylar Hüsnü Dağ, Sezai Kürşat Ökte; emekli albaylar Abdurrahman Yavuz Gürcüoğlu, İsrafil Aydın; emekli Binbaşı Salih Eryiğit; emekli yüzbaşılar Mustafa Babacan ve Orhan Nalcıoğlu tutuklanarak Sincan Cezaevi`ne konuldu. Bu arada hakkında gözaltı kararı bulunan emekli albay Serdar Çelebi teslim oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir