• DOLAR 32.603
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2503.736
  • ...
"Emekli evi açılmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, yazılı açıklama yaparak yerel yönetici ve idarecilerden emeklilerin bazı taleplerinin olduğunu belirterek bunların giderilmesini talep etti.

Batman'da 2017 SGK verilerine göre, 32 bin 801 kişinin emekli aylığı aldığını belirten Ekmen, "Bu emeklilerimizin her birinin en az 4 kişilik bir ailelerinin olduğunu düşündüğümüzde 131 bin 204 kişilik bir topluluğun, emekliler ve sorunları ile ilgili gelişmeleri çok yakından takip etmektedir. Emeklilerimizin bizlerden yoğun beklenti içerisinde olduklarını bilmekteyiz." dedi.

Emeklilerin beklentilerini sıralayan Ekmen, "Bu beklentilerden bazılarını ise şu şekilde sıralayabiliriz. Yerel yönetimler tarafından emeklilerin serbest zamanlarını geçirebilecekleri, emeklilere yönelik sosyal ve kültürel faaliyetlerin düzenlenebileceği, gazete, dergi ve kitap gibi yayınların takip edilebileceği, ikramların ücretsiz olacağı (öğretmenevleri tarzında) emekli evi açılabilir. Batman ilinde emeklilere yönelik boş zamanların sağlıklı ve verimli bir şekilde değerlendirebilmesi için rekreatif alanlarının oluşturulmasında kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları daha fazla görev üstlenebilir." diye konuştu.

Emeklilere yönelik sosyal tesislerin arttırılması gerektiğini vurgulayan Ekmen, konuşmasına şöyle devam etti: "Emeklileri rekreatif etkinliklere sevk edecek, maddi ve manevi teşvikler verilerek emeklilerin motivasyonu arttırılabilir. Emeklilere yönelik olarak halk eğitim merkezleri bünyesinde, emekliliğe hazırlık eğitimi programları açılabilir. Emeklilerin sahip oldukları bilgi birikimlerini genç kuşaklara aktarabilecekleri panel, söyleşi vb. oturumlar düzenlenebilir. Emekli kadınlara yönelik olarak halk eğitim merkezlerinde, emeklilerin serbest zamanlarını değerlendirebilecekleri etkinlikler düzenlenebilir. Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde, emeklilerin ilerleyen yaşları ile birlikte artan kas ve güç kayıplarını önlemek için düzenli egzersiz programları düzenlenebilir."(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir