• DOLAR 32.548
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2429.827
  • ...
Şeyh İzzeddin el-Haznevi vefatının 26`ncı yılında anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriyeli âlim Şeyh İzzeddin el-Haznevi, vefatının 26'ncı yıl dönümünde Haznevi Tarikatı tarafından Batman'da düzenlen "Şeyh İzzeddin el-Haznevi 26. Mevlit ve Anma Merasimi" ile anıldı.

Batman İl Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda saat 12.00'de düzenlenen mevlit ve anma etkinliği, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Şeyh İzzeddin el-Haznevi konulu sinevizyon gösterimi yapıldı.

Kürtçe ve Arapça olarak kasidelerin seslendirildiği programda, Suriyeli Molla İsmail tarafından Arapça konuşma yapıldı.

Molla İsmail, "Suriye'nin Zebedan şehrinde kalabalık bir cemaata yaptığı sohbetin ardından Şeyh İzzeddin el-Haznevi Hazretleri, 'Size iki vaiz bıraktım. Biri susar, öteki konuşur. Susan vaiz ölüm, konuşan vaiz Kur'an-ı Kerim'dir.' der. Hadis-i şerifini açıkladığı sohbeti esnasında nefes almakta dahi zorlanacak şekilde rahatsızlanmış ve Şam'daki bir hastaneye ulaştırıldığında 31 Temmuz 1992 yılında vefat etmiştir." dedi.

Katılımcılara mevlit yemeğinin ikram edildiği programda, Şanlıurfa'dan gelen Şeyh İzzeddin el-Haznevi'nin oğlu Şeyh Abdullah, tarikat müritleriyle bir araya geldi. (Mehmet Sait Çelik, Mehmet Salih Akgül - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir