• DOLAR 32.324
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2295.605
  • ...
Şiirden de korkuyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist rejimin Filistin ve direniş korkusu paranoyayaya dönüştü. Sosyal medya üzerinden direniş ile ilgili bir şiir paylaştığı için bir şair sözde mahkeme tarafından cezalandırıldı.

Haaretz gazetesinin haberine göre, Nasıra Sulh Ceza Mahkemesi, kente bağlı Er-Reyna beldesinde yaşayan kadın şair Tatur hakkında sosyal medyada paylaştığı şiiri "kışkırtıcılık" içerdiği suçlamasıyla 5 ay fiili hapis cezasına hükmetti.

israil vatandaşı da olan 36 yaşındaki Filistinli şair Tatur, 2015 yılında da sosyal medyada, “Diren Halkım Diren” başlığıyla paylaştığı şiirinden dolayı gözaltına alınmıştı.

Bu şiir üzerine israil Başsavcılığı hazırladığı iddianamede Şait Tatur`a, "şiddete teşvik" ve "terör örgütüne" destek suçlamaları yöneltmişti. 

Nasır Sulh Ceza Mahkemesi de hazırlanan iddianamedeki suçlamaları kabul etmiş ve 2016`da Tatur`u yaklaşık 6 ay ev hapsine mahkûm etmişti. 

Filistin topraklarının dört tarafını duvarlarla sararak kendini güvence almaya çalışan işgal rejimi direnişi övdüğü için şaire verdiği ceza ile sadece taş ve silahtan değil; ‘söz`den de korktuğunu gösterdi.

Bilindiği üzere işgal rejimi zindanlarında hala taş attığı için yüzlerce çocuk alıkonuluyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir