• DOLAR 32.375
  • EURO 35.365
  • ALTIN 2323.92
  • ...
Bu Mazlum Coğrafyanın İnsanları Daha Ne Tale-El Bedru`lar Yazacaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van Peygamber Sevdalıları Platformu Başkanı M. Mehdi Oğuz, 8 Nisan Pazar günü Sıhke Caddesi üzerinde bulunan Mustafa Altaylı Parkında düzenlenen kutlu Doğum etkinliğini değerlendirerek bir sonuca vardıklarını ifade etti. Oğuz, "Van halkı ağır bir musibet yaşadı ve halen de yaşamaya devam ediyor. Malumunuz depremler halen devam ediyor. Bunun yanında çok çetin geçen bir kış geçirdik. İnsanlarımız gereğince yardım alamadı, yerlerini yurtlarını terk etmek zorunda kaldı. Ama yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen Vanlılar Peygambere olan sevgilerini o gün ortaya koydu ve bunu bütün dünyaya haykırdı" dedi.
 
"İşte Biz Bu Meydanda Bu Güzelliğin Farkına Vardık"
Etkinlik günü yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen çok güzel bir tablonun ortaya çıktığını ifade eden Oğuz, "Bir kere şunu belirtmek isterim ki, alan uygun değildi. Ancak imkânlar bu alanda yapmaya bizi zorladı. İkici olarak, havanın yağışlı olması ve soğuk olması bir dezavantajdı. Bunlar bizim kendimizce gördüğümüz sıkıntılardı. Ama şu kadarını ifade edeyim. Hangi anne küçücük çocuğunu kucağına alır da, buz gibi soğuk bir havada ve bardaktan boşalırcasına yağan yağmurda saatlerce ayakta bir başkası için ayakta bekler. İşte biz bu meydanda bu güzelliğin farkına vardık. Evet, asırlar sonra halen bu insanlar Peygamberine duyduğu aşk ve muhabbetten dolayı saatlerce değil belki günlerce soğuğa sıcağa aldırmaksızın bekliyor ve bekleyecektir. Kim bilir Resulün gelişine bu kadar susamış ve onunla gelecek olan adalete hasret kalmış bu mazlum coğrafyanın insanları daha ne Tale-el Bedru`lar yazacaktır inşallah" ifadelerini kullandı.
 
"Hz. Muhammed`e Olan Sevgi ve Muhabbetimiz Eksilmedi Eksilmeyecektir"
Etkinliğin hazırlık çalışmalarında bir bütün olarak Van`ın dinamiklerinin emeklerinin olduğunu ve hepsine ayrı ayrı teşekkür ettiğini belirten Oğuz, "O gün güzelliğin oluşmasında Van`ın yerel TV`lerinden tutun da Yerel radyolarına, minibüsçülerinden tutun da Halk otobüslerine, STK`larından tutun da bu güzellik meydanına çağrıya bulunan ve oraya insanların akmasına vesile olan kanaat önderlerine kadar herkes bu güzelliğin ve oluşan Muhammedi mesajın hayrına ortaktır inşallah. Bu hepimizin bayramıydı. Bu hepimizin ortak sevgisi ve muhabbetiydi. Bu hepimizin ortak davasıydı. Evet, hepimizin ortak çığlığıydı, mesajıydı. O mesajda şudur. Herkes bilsin ki, üzerinden asırlar geçmiş olmasına rağmen Hz. Muhammed`e olan sevgimiz ve muhabbetimiz eksilmedi eksilmeyecektir. İnsanlık o büyük önder ile kurtuldu, onunla kemale erecektir" tespitinde bulundu.
 
"Allah`ın Huzurunda Mesul Olacağımızı ve Hesabını Veremeyeceğimizi Zannediyorum"
8 Nisan günü Mustafa Altaylı Meydanı`nı dolduran Vanlılara bir kez daha minnet ve şükranlarını sunduklarını söyleyen Oğuz, "Bu güzel insanların teveccühünü gördükçe daha bir belimiz bükülüyor ve daha bir sorumluluğumuzun ağırlığının farkına varıyoruz. Eğer bizler bu güzel insanların bu teveccühünün hakkını vermez ya da bunun hakkını yerine getiremezsek Allah`ın huzurunda mesul olacağımızı ve hesabını veremeyeceğimizi zannediyorum. Onun için inşallah gün be gün bu muhabbetin ışığında insanlarımıza daha iyi hizmet etme ve bir STK olarak elimizden geldiğince Resulullah`ı (sav) anma ve anlama adına etkinliklere imza atacak ve insanlarımızın bu özlem ve hasretini gidermeye gayret sarf edeceğiz. İnşallah onlarında destek ve dualarıyla daha nice güzel etkinlikte beraber olacak hep beraber Peygamber sevdalıları olarak bu güzel duyguları yaşayacağız" temennisinde bulundu.
(Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir