• DOLAR 32.367
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2326.05
  • ...
Panorama 25 Aralık Müzesi yükseliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Panorama 25 Aralık Müzesi inşaatı yükseliyor. Müze inşasının, Gaziantep'in Fransa'nın işgalinden kurtuluşunun 97'nci yıl dönümü olan 25 Aralık 2018'de tamamlanacağı belirtildi.

Antep savunmasını ölümsüzleştirecek olan Panorama 25 Aralık Müzesi, tarihi Antep Kalesi'yle birleşecek. Son sürat ilerleyen Panorama 25 Aralık Müzesi'ne yönelik inşaat çalışmaları tamamlandığında müze, kentin tarihine can verecek.

Panorama 25 Aralık Müzesi inşaat çalışmalarını inceleyen ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, müzenin, Gaziantep'in sömürgeci Fransız işgalinden kurtuluşunun 97'nci yıl dönümüne yetiştirileceğini bildirdi.

Şahin, "Antep savunması, ikinci bir Çanakkale Zaferi, ikinci Plevne Deniz Zaferi'dir. Panorama müzesi, 11 aylık milli mücadeleyi geleceğe taşıyacak ve tarih bilincini de sanat eseriyle birleştirerek, Antep kalesinin yanına çok yakışacak." dedi.

Yıkılan askeri lojmanların yerine kurulacak olan müzenin 12 metre yüksekliğinde ve 113 metre uzunluğunda panoramik bir yağlı boya çalışması olacağını kaydeden Şahin, "Müzede ayrıca diorama kısımlarıyla sosyal donatılardan oluşan bölümler yer alacak. Gaziantep'in yaşadığı zulmü ve gösterdiği kahramanlığı sergilemesinin yanı sıra sanatsal bir değere sahip olması hedeflenen panoramanın içi, yağlı boya tekniğiyle yapılacak. 12 dönüme kurulacak müze, kademeli geçişlerle bin 133 metrekare maket alanı, 32 metre çapıyla adeta o günleri yaşatacak. Panoramaya giriş, Gaziantep'in Kurtuluş Savaşı'nda etkili bir rol üstlendiği mağara ve livaslarla sağlanacaktır. Panoramaya ulaşana kadar ise hazırlık bölümüyle görsel ve işitsel anlatım teknikleriyle panorama sahnesine hazırlayacak." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir