• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
Mersin Muhammedi Sevda İle Coştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mersin`de düzenlenen Kutlu Doğum programına binlerce vatandaş Muahmmedi sevda ile adeta coştu.
 
Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı yanında bulunan miting meydanında Kur`an tilaveti ile başlayan program, Kürtçe ve Türkçe okunan Mevlid-i Şerif ile devam etti.
 
Mevlid-i Şerif`in okunmasının ardından programda sahne alan Sanatçı Bilal ve Grup İhya`nın seslendirdiği ilahi ve marşlar ile programa katılan binlerce insan adeta Muhammedi sevda ile coştu.
 
Programda konuşan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Said Şahin, Hz. Muhammed`in (sav) bizim gibi bir insan olduğunu, ama bizlerin bir çakıl parçası olduğunu, Hz. Muhammed`in ise bu çakıl taşlarının içerisinde bir zümrüt, bir yakut olduğunu ifade etti.
 
Peygamberin Şanı Yücedir, Onu Seven Yücelir; Onu Sevmeyen Zelil Olur
Peygamber Efendimizin şanının yüce olduğunu belirten Şahin sözlerine şöyle devam etti: "O`nun şanı yücedir. Her gün beş vakit minarelerden Allah`ın (cc) adıyla birlikte O`nun ismi de yüceltiliyor. O`nu sevenler yücedir, O`na tabi olanlar yücedir. O`na düşmanlık edenler Kral olsa da, kavimlerinin reisleri olsalar da alçalırlar" dedi.
 
Sahabelerin Resulullah`a (sav) olan bağlılığına da değinen Said Hoca; "Uhud savaşı sonrası babası, evladı, kocası ve kardeşi olmak üzere 4 yakının kaybeden Hz Sümeyra`nın Resullah`a bağlılığı güzel bir örnektir. O, yakınlarının şehadet haberini aldığı halde; Resulullah sağ ise hiçbir kederin önemi yoktur, demiştir. Ondan sonra da nice Sümeyra`lar gelmiş ve anam-babam sana feda olsun ya Resulullah demişlerdir " diye konuştu.
 
"Bu Sevda İle Yaşarsak Allah Bizi Kurtuluşa Erdirir"
Peygamber sevgisinin insanı yücelttiğine değinen Said Hoca; "Bilal-i Habeşi bir köle idi. Ondan önce ve sonra yüz binlerce köle gelip geçtiği halde tarih Hz Bilal`i günümüze kadar taşımıştır. Bilal Resulullah`a (sav) tabi olduğu için Allah (cc) onu şereflendirdi ve bizler de onun ismini çocuklarımıza vererek onu yüceltiyoruz. Ama Bilal`i parayla satın alanlar, ona işkence edip dinine düşmanlık yapanlar kavminin büyükleri oldukları halde Allah (cc) onları zelil edip boyunlarını vurdurup cehenneme yuvarlamıştır. Ey çağın Ebu Cehilleri! Eğer Muhammedilere düşmanlık ederseniz, siz de evvelinizdeki Ebu Cehiller gibi olursunuz. Eğer onun hayatını okur, öğrenir, yaşar ve zorluklara, belalara, işkencelere, iftiralara göğüs gerersek ve Allah`a (cc) varıncaya kadar bu sevdayla yaşarsak Allah (cc) bizi de kurtuluşa erdirir" dedi.
 
Yapılan konuşmanın ardından programda tekrar sahne alan Sanatçı Bilal ve Grup İhya, seslendirdiği ilahiler ile binlerce Peygamber Sevdalısına unutulmaz anlar yaşattı. Seslendirilen ezgilerin cezbesine katılan bir çok vatandaş, kendinden geçerek baygınlık geçirdi.
 
Program Efendimiz (as) üzerine yazılmış bir şiirin okunmasının ardından, yapılan dua ile sona erdi.
(A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir