• DOLAR 32.5
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2489.494
  • ...
Akçakale`de Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Akçakale Yardım Eli Derneği ve Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından kutlu doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde, şehit astsubay Halil kanat aile çay bahçesinde Peygamber efendimizin hayatını anlatan konferans düzenlendi.
 
Konferansa Akçakale Sanayi Camii İmamı Murat Geçvan`ın Kur`an tilavetiyle başladı. Yaklaşık 4 bin kişinin katılım gösterdiği konferans, kız çocukların seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Şanlıurfa ilahi grubu, Akçakale İhvan İlahi Grubu ve Vuslat İlahi Grubu`nun seslendirdiği ilahi ve ezgilere, konferansa gelen birçok katılımcının eşlik etmeleri renkli görüntülere sahne oldu.
 
Programa konuşmacı olarak katılan Muzaffer Karavil, peygamberin anlaşılması için onun hayatının çok iyi irdelenmesi gerektiğini belirtti. Karavil konuşmasında peygamber denince akıllara gelen birçok ilahi kaynakların en başında Allah`ın kitabı Kur`an-ı Kerim`in geldiğini, onu anlamak için de yüce peygamberin hayatının çok iyi anlaşılması gerektiğini belirtti.
 
Müslümanları Bir Araya Getiren Güç Kur`an ve Peygamberdir
Karavil, "Amerika kâfiri, Avrupa Kâfiri Peygamber efendimizin karikatürlerini çizerek hakaret etmediler mi? Ettiler. Biliyor musunuz, Kuran ve Peygambere neden saldırı var? Çünkü Müslümanları bir araya getiren Yegâne güçtür.
 
Ama ben size bir müjde vermek istiyorum. Geçen sene değil evel ki sene yine siz kardeşlerimle birlikte bir kaç müjde vermiştim. Amerika kâfiri artık Müslümanlara güç yetiremez.
 
Avrupa kâfiri Müslümanlara artık güç yetiremez. Çünkü Muhammedi sevda ve Muhammedi aşk uyanmıştır. Peki, nedir mesele? Mesele, korkuları kendileridir kendileri. Avrupa artık İslam`a gebedir. İslam`ın sancısını çekiyor. Avrupalı insanlar artık Kuran`la, Hz. Muhammed`le tanışıyor ve İslam`a giriyorlar. İşte yapılan anketlere göre; Avrupa`da bugün Müslümanların sayısı 53 bin`e yükseldi.
 
Rusya gibi dinsiz, sonradan Hıristiyanlığa sarıldı. Rusya`nın Avrupa kısmında 200 milyon Müslüman yaşıyor. Fransa Kâfiri, başörtüye, peçeye, çarşafa yasak getirdiler. Kendi ülkelerinden haberleri yok. Kendi yerlisinde 5,5 milyon insan İslam`a girdi.
Almanya`da 3,5 milyon insan yerli Müslüman oldu. Hollanda gibi küçücük bir yer, Nüfusu 7 milyon 1 milyonu İslam`a girmiştir. Her nerede bir Müslüman`ın kanı varsa ve o kanı akıtan Amerika`da Zenci nur yüzlü kardeşlerim ile birlikte Müslümanların nüfusu 9 milyon`a çıkmıştır" dedi.
 
Bölgenin tanınmış alimlerinden molla Abdullah Tökü`nün yaptığı kapanış duasıyla program sona erdi.
(İbrahim Yılmaz - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir