• DOLAR 32.602
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.772
  • ...
`O (sav) Daha Çok Kadın ve Çocuklara Rahmet Olarak Geldi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Gaziantep İstasyon Meydanı`nda düzenlenen Kutlu doğum etkinliğinde konuşan Molla Ömer Çelik, Peygamberimiz Hz. Muhammed `in (s.a.v.) bütün dünyayla beraber özellikle kadınlara, mazlumlara ve kız çocuklarına ve mazlumlara rahmet olduğunu vurguladı.
Saat 14.00`te Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Peygamber Sevdalıları Platformu kız çocuk ilahi grubu ve Peygamber gülleri erkek çocuk ilahi grubunun seslendirdiği mevlit ve naatlardan sonra Molla Ömer Çelik`in konuşmasıyla devam etti.
 
On binlerce Gazianteplinin katılımı ile gerçekleşen programda konuşan Çelik hoca, Nisan ayının gelmesiyle Müslümanları tatlı bir coşkunun kapladığını belirtti.
 
Peygamberin (s.a.v.) tanınmasıyla değerinin anlaşılacağını belirten Çelik hoca, "Bizler efendimizi (s.a.v.) ne kadar çok yakından tanırsak, O`nun vasıf ve evsaflarını ne kadar çok bilirsek, O`nun nasıl âlemlere rahmet olduğunu çok daha iyi anlayacağız" dedi. Çelik konuşmasında, Peygamberimizin (s.a.v.) gelmeden önce dünyanın içinde bulunduğu zulüm ve kötülüklerden örnekler verdi.
 
Peygamberimizin (s.a.v.) tüm dünyayla beraber özellikle kadınlara, kız çocuklarına ve mazlumlara rahmet olarak gönderildiğini ifade eden Çelik hoca, "Efendimiz (s.a.v.) tüm âlemlere rahmet olarak geldi. Ama daha çok diri diri toprağa gömülen kız çocuklarına ve o dönem hiçbir değer verilmeyen, pazarlarda satılan kadınlara ve mazlumlara rahmet olarak geldi" ifadelerini kullandı.
 
Polislerin etkinlik alanına gelen insanları çok sayıda kameralarla fişleme olayına da değinen Çelik Hoca; "Müslümanlar bu meydanlarda eroin satmıyorlar… Müslümanlar bu meydanda kız çocuklarını satmıyorlar. Müslümanlar bu meydanlarda ortak paydamız olan Peygamberimizi anıyorlar anmaya gelmişler" ifadelerine yer verdi.
 
Peygamberimizin yüce mesajını yaşayıp yaşatmak gerektiğinin altını çizen Çelik Hoca, "Peygamberimizin mesajını Hıristiyanlara, Yahudilere, hele hele kendi toplumunu rahatsız eder hale gelen madde bağımlılarına İslam ulaştırmazsak Allah katında sorumlu olacağız" dedi.
 
Program, ilahi ve ezgilerin ardından İlim-Der İlim Komisyonu Başkanı Mufit Yaray hocanın duasıyla son buldu. (Şefik Mert - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir