• DOLAR 32.541
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2424.479
  • ...
Gaziantep Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - 28 Nisan 2011 Perşembe Gaziantep yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Ayıntab Gazetesi; `İmamdan örnek davranış`
Gaziantep`in İslahiye ilçesinde İmamlık yapan İsmail Yüksel, İlçede bulunan yetim ve öksüz çocuklara 17 bin liralık kırtasiye yardımında bulundu.


Metropol Gazetesi; `Öldüren İhmal`
Gaziantep`te çakmakla oynayan çocuklar beşiği tutuşturunca evde yangın çıktı. Yangında beşikte bulunan ve felçli olan bir kız çocuğu ve kardeşi yanarak can verirken, diğer kardeşleri ise ağır yaralandı.

 

Hakimiyet Gazetesi; `Stad yıkılacak`
İnşat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Metehan Gündüz, Kamil Ocak Stadı`nın yerinin TOKİ`ye devredildiğini açıkladı. Gündüz, devir hakkında yaptığı açıklamasında Kamil Ocak Stadı`nın yerine Gaziantep Kalesi sülietini bozmayacak şekilde ve kent dokusuna uygun bir yapının yapılmasını istediklerini söyledi. Mimarlar Odası ise yıkılacak olan stadın yerinin meydan olarak düzenlenmesini talep ediyor.

 

`Demokratik Çözüm Çadırı Kaldırıldı`
Gaziantep`te Kurulan "demokratik çözüm çadırı" kaldırıldı. BDP tarafından 9 Mart 2011`de Vatan Mahallesi Mehmet Gezegen Caddesi`nde kurulan `Demokratik Çözüm Çadırı`nın kaldırılması kararlaştırıldı.

 

ArtıHaber Gazetesi; "Böyle Faiz Affı Olmaz Olsun"
Kamu kuruluşunda çalışan kişilerin, görevlerini gerektiği gibi değil de keyfi yapmaları, bu kadarına da pes dedirtti.

 

E-Devlet şifresi için PTT`ye giden vatandaşlar, gittiklerine gideceklerine pişman oluyorlar. Çalışanların mesai saati dolmadığı ve meşgul olmadıkları halde şimdi git de sonra gel, başka şubeye gidin burada şifre yok demeleri vatandaşı iyice sinir etti.

 

Elektrik, telefon ve su faturasını ödemek için gelen vatandaşlara şimdi bu işlemi yapamam diyen görevli, birkaç dakika sonra e- devlet şifresi almaya gelen vatandaşın işini de halletmedi.

 

`Ücretsiz mi çalışıyorsun da bu kadar zoruna gidiyor` diyen vatandaşa tepki ağırdı; `yapmıyorum git bildiğine şikâyet et.

 

Pusula Gazetesi; `Yürek dayanmaz`
Annelerinin evde olmadığı bir anda çakmakla oynayan üç çocuktan ikisi yaşamını yitirdi. Yürekleri sızlatan olayda beşikte bulunan 5 yaşındaki felçli Ayşe ile 4 yaşındaki Cennet yaşamını yitirdi. Dumandan zehirlenen ve hastaneye kaldırılan 2 yaşındaki Emine de yaşam mücadelesi veriyor.

 

`İthal Hırsızlar`
Kayseri den Gaziantep`e gelerek, bir evde hırsızlık yaptıkları iddia edilen 3`ü kadın 5 Zanlı yakalandı.

 

Ekspres Gazetesİ; `Başpınar Kavşağı, Ağustos`ta tamamlanacak`
Gaziantep Organize Sanayi bölgesinde Şubat ayında yapımına başlanan Başpınar Köprülü Kavşağı`nın inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

 

Havanın yağışlı geçmesinden dolayı 50 işçiyle yürütülen çalışmalar ileriki günlerde işçi sayısının artmasıyla devam edecek. 5 milyon 172 bin 941 lira proje bedeli olan kavşağın Ağustos ayından önce bitirilmesi planlanıyor.

 

Pazentez Gazetesi;`Koordinasyon toplantısı yapıldı`
Gaziantep`te, 2011 yılının ikinci İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Süleyman Kamçı başkanlığında yapıldı.

 

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, vali yardımcıları, yatırımcı bölge müdürlüğü yetkilileri, kaymakamlar, belediye başkanları ve daire müdürleri katıldı.

Şefik Mert - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir