• DOLAR 32.552
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2497.523
  • ...
KÜRESEL HAYDUTA GEREKEN CEVAP VERİLMELİ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET ERKAN YAVUZ/DOĞRUHABER

ABD'li Rahip Andrew Brunson'ın tutukluluğunun ev hapsine çevrilmesine ilişkin ABD'den yeni bir açıklama daha geldi. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence "Rahip serbest bırakılana kadar yaptırım uygulamaya hazırız" diyerek Türkiye`ye dönük küstah tavrına devam etti. Trump`un ardından tehditlerine devam eden Pence, papazın evine dönmesi gerektiğini, aksi halde serbest kalana kadar yaptırım uygulayacaklarını belirtti.

Haydut ABD`nin Türkiye`ye yönelik yaptığı tehditlerin kabul edilemez olduğunu belirten HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz, gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Yavuz, HÜDA PAR olarak bunu bir partinin, bir kesimin meselesi olarak değil bir milletin, bir memleketin meselesi olarak görüyor ve bu konuda hükümetin dik durması, net bir duruş sergilemesi, hiçbir şekilde bu tehditlere pabuç bırakmaması gerektiğini düşünüyoruz.” diyerek hükümete çağrıda bulundu.

“ABD, KENDİNİ DÜNYANIN ZORBASI OLARAK GÖRÜYOR”

İşgalci ABD`nin ortaya koyduğu kabul edilemez tavra bakıldığı zaman, meselenin bir rahibin serbest bırakılmasını aştığına dikkat çeken HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz, “Küresel haydut çetesine karşı verilecek tek cevap ABD emperyalizmi ile ilişkilere son vermek ve bu topraklardan onları söküp atmaktır. ABD`nin ortaya koyduğu kabul edilemez tavra bakıldığı zaman, meselenin bir rahibin serbest bırakılmasını aştığını görüyoruz. Burada ABD`nin kendisini dünyanın haydutu olarak, zorbası olarak gördüğünü, Türkiye`ye de tehditler savurarak istediği siyasi veya başka sonuçları elde edebileceğini düşündüğünü görüyoruz. Bu hakkı kendisinde gördüğünü hep beraber müşahede ettik. Buna karşılık verilecek cevap hem sözlü, hem de fiili olmalı. Küresel haydut ABD`ye sözlü ve fiili olarak cevap verilmelidir. Türkiye bir müstemleke olmadığını en üst düzeyden dile getirecek cevaplar vermelidir. Doğrusu bu konuda ortaya konan tavrı ve verilen cevapları cılız, zayıf ve yetersiz gördüğümüzü ifade etmek gerekiyor. Bu vesileyle Türkiye özellikle ekonomik anlamda kendisinin tehdit edilmesi karşısında piyasalarını olumsuz yönde etkileyecek bir durumdan ekonomisini çıkarmalıdır. Bu olayı buna vesile kılmalıdır. Şayet küresel haydut, ekonomik anlamda yaptırımlarla sizi tehdit ettiği zaman, piyasalarınız da bundan etkileniyorsa bunu bir fırsat olarak görmek gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“HÜKÜMET DİK DURMALI, NET DURUŞ SERGİLEMELİ VE TEHDİTLERE PABUÇ BIRAKMAMALIDIR”

Türkiye`yi tehdit eden işgalci ABD`nin tehditlerle sonuç almasının ortadan kalkması için gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğinin altını çizen Yavuz, “Daha önce de ifade ettiğimiz şekliyle 15 Temmuz`da yakalanan fırsat ki henüz bu fırsatın kaçırılmadığını düşünüyoruz bunu avantaja çevirmek gerekir. Bu tehdit sahiplerinin zaman zaman, bizi tehdit etmelerini ve sonuç almalarını ortadan kaldırmak için gerçekçi düzenlemeler yapılması gerekmektedir. Bu da 15 Temmuz`da bu güçlerin memleketimize karşı düşmanlıkları açığa çıkmış olduğundan kaynaklı, siyasal ve iktisadi dayatmaları reddetmeli, onların yerine yerli tasarımları bu vesileyle ikame etmeliyiz. Öte yandan sözlü olarak bu cevaplar verildikten sonra fiili olarak da, ABD`nin başta İncirlik Üssü olmak üzere Türkiye`de bulunan bütün üslerinin kapatılması yönünde en azından bu vesileyle bir irade beyanı ortaya konulmalı ve bunun arkasında durularak bu tehditlere, bu hayâsızca saldırılara karşı pabuç bırakılmayacağı net bir şekilde ortaya konulmalıdır. HÜDA PAR olarak bunu bir partinin, bir kesimin meselesi olarak değil bir milletin, bir memleketin meselesi olarak görüyor ve bu konuda hükümetin dik durması, net bir duruş sergilemesi, hiçbir şekilde bu tehditlere pabuç bırakmaması gerektiğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir