• DOLAR 32.36
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.158
  • ...
Söndürülmeyen sigara yangına neden oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te bir evde çıkan yangın paniğe neden oldu. Sigara nedeniyle çıktığı iddia edilen yangında evdeki 4 kişi ile bir itfaiyeci dumandan etkilenirken, evde büyük çapta hasar meydana geldi.

Yangın, Şehitkamil ilçesinin 8 Şubat Mahallesi'ndeki 12 katlı bir binanın 4'üncü katında meydana geldi. İddialara göre, iş çıkışı eve gelen fabrika işçisi Yasin Can, eşi Eda Can ve 2 çocuğunun olmadığı sırada sigara yakarak, yatağa uzandı.

Bir süre sonra uyuyakalan Can'ın söndürmediği sigara evde yangın çıkmasına neden olurken, evden yükselen dumanları gören komşuları kapıyı çalarak Can'ı uyarmaya çalıştı. Can, bütün çabalara rağmen kapıyı açmayınca komşuları durumu polis ve itfaiye ekibine bildirdi.

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekibi, kısa bir sürede bütün evi saran yangını diğer dairelere sıçramadan kontrol altına aldı. Kapıyı kırarak içeriye giren itfaiye ekibi, evde mahsur kalan Can'ı kurtardı. Bu sırada dumandan etkilenen Can ile 3 komşusu ve bir itfaiyeci de dumandan etkilendi.

Dumandan etkilenenler, olay yerinde hazır bekleyen ambulanslarla Şehitkamil Devlet Hastanesine kaldırıldı. Soğutma çalışmalarının yapıldığı ev, kullanılamaz hale geldi.

Yangınla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir