• DOLAR 32.369
  • EURO 35.027
  • ALTIN 2325.78
  • ...
Osmanlıca kursuna yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep merkez Şahinbey Belediyesine ait sosyal tesislerde açılan Osmanlıca dil kursları, gençler tarafından büyük bir ilgi görüyor. 10 ayrı sosyal tesiste toplamda 2 bin 167 öğrenciye Osmanlıca dil eğitimi veriliyor.

Şahinbey Belediyesi, ayrıca kursiyerlere 3 ayrı kitaptan oluşan setten, toplamda 3 bin adet Osmanlıca kitabı dağıtarak eğitimlerine katkıda bulundu.

Belediyelerine ait sosyal tesislerde ve gençlik merkezlerinde Osmanlıca Kursu eğitiminin verilmeye başlandığını belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, şunları söyledi:

"Biz vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verebilmek için sosyal tesislerimizde ve gençlik merkezlerimizde birçok dalda kurslar ve eğitimler veriyoruz. Bu eğitim halkasına bir yenisini daha ekleyerek 10 sosyal tesisimiz de 2 bin 167 öğrenciye Osmanlıca dil kursu vermeye başladık. Öğrencilerimiz de böylece ecdadımızın kullandığı dili öğrenmiş oluyorlar ve kendilerini geliştiriyorlar."

Osmanlıca Dil Kursu'na katılan öğrenciler ise "Osmanlıca ilk başlarda zor gibi geliyordu ancak iki hafta gibi kısa bir sürede okumayı söktük, yazma çalışmalarına başladık. Kısa bir süre içerisinde yazı yazmayı da öğreneceğiz. Atalarımızın kullanmış olduğu dili öğrenmek bizleri oldukça mutlu ediyor." diye konuştular. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir