• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yüz Binlerce Kişi Katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Allah`ın Habibi, Resullerin serveri ve insanların en sevileni, güllerin ve gönüllerin sultanı Hz. Muhammed Mustafa`nın (s.a.v) mübarek viladetinin 1441`inci yıldönümü münasebetiyle Batman Mevlüd Alanında takdire şayan bir program düzenlendi.
 
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından açık alanda bu yıl 4`üncüsü düzenlenen "Kutlu Doğum" etkinliğinde yüz binlerce Peygamber sevdalısı buluştu. Mevlüd alanında "Seni seviyoruz Yâ Resulullah" yazılı dev afişler ve kabe maketi kuruldu.
 
Peygamber sevdalısı olduğunu yüz binlerce defa ispatlayan Batmanlılar, sabahın erken saatlerinden itibaren tekbir ve salâvatlarla etkinliğin yapılacağı Batman Mevlüd Alanına sel gibi aktı.
 
Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı etkinlikte, Muhammed-i âşıklar, Batman Mevlüd Alanının etrafında kurulan "polis kontrol" noktalarından geçtikten sonra alana girebildiler.
 
Etkinliğin başlamasına iki saat kala tarihi Mevlüd Alanı hızla dolmaya başladı. Erkekler ve kadınlar ayrı ayrı saf tuttu. Yer bulamayan kimileri de Batman Yeni Otogar bahçesine, duvar üstünde bayram havasında etkinliğe katılım gösterdiler.
 
Ve Etkinlik Başladı
Allah`ın kelamı Kur`an-ı Kerim tilavetiyle, saat 13.10`te başlayan Kutlu Doğum programı, selamlama ve açılış konuşmaları ve ilahilerle devam etti. Ardından Kürtçe mevlid okundu. Salâvat ve tekbirlerin hiç susmadığı programda, özellikle efendimizin üzerine yazılan ilahi ve ezgiler seslendirildiği sırada coşku doruğa çıktı.
 
Yüz Binlerce Peygamber Aşığı Katıldı
Hebibe Xweda Âlemlere Rahmet Hz Muhammed (s.a.v)" adıyla düzenlenen programa yüz binlerce Peygamber aşığı katıldı. Yüz binler, fahri kâinata duydukları özlemi dile getirdiler. "Efendimize olan özlemin doruğa çıktığı Mevlüd Alanında oluşan manevi atmosfer, iliklere kadar hissedildi, insanlar efendimizin aşkıyla kendinden geçti.
 
Mustazaf Halkları Peygamberin Sancağı Altında Toplanmaya Çağırıyoruz
Molla Osman Teyfur yaptığı konuşmada, Bugün karanlıklar ve zulümler içinde olan insanlığın ve mazlum halkımızın İslami ve insani haklarına kavuşmasının Efendimizin rehberliği ile mümkün olduğunu ve bu yolda yalnız olmadığımızı vurguladı.
 
Halka seslenen Teyfur Hoca, "Önderlerimiz olan Şeyh Said, Bediüzzaman, Şeyh Halidi Bağdadi ve Selahattin Eyyubi gibi İslam sancağını taşıyıp Peygamberimizin yolundan gidersek gerçek özgürlüğe kavuşuruz. Bütün ezilmişleri ve Mustazaf halkları Peygamberin sancağı altında toplanmaya çağırıyoruz. Sosyalizm, faşizm ve diğer ideolojiler zilletten başka bir şey getirmez" ifadelerini kullandı.
 
Göktaş Hoca: `Peygamber Rahmettir`
Peygamberin alemlere rahmet oluşu, bunun hayata yansıması lazım geldiğini ve bunu yansıtacak olanlarında Müslümanlar olduğu temalı konuşma yaptı.
Göktaş, "Allah`ın melekleri kanatlarıyla dünya semalarına kadar sizleri kuşatıyor" diyerek başladığı konuşmasında, "Allah, kendisini zikreden toplulukları rahmetiyle kuşatıyor. Milyonlarca melek Batman`dan Peygamberimize selamlarımızı götürmekle meşgul" şeklinde konuştu.
 
Bu Atmosferi İslam Davası Uğruna Şehid Olanlara Ulaştır Ya Rabbi!
Müslüman halkın, içinde yıllarca bastırılmış imanı açığa çıkarmak için buraya toplandıklarını belirten Göktaş, "Allah bu durumda olan toplulukların felaha erdiriyor" dedi.
 
Peygamber sevdasının Batman`dan Diyarbakır`dan başlayarak batıya ulaştığını ve bunu başlatan Şeyh Said ve Bediüzzaman`ın yaptıkları hizmetler olduğunu vurgulayan Göktaş, "Bu atmosferi İslam davası uğruna şehid olanlara ulaştırılmasını Allah`tan temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
 
Peygamber sevdasının birinci dalgasını, Batman`dan Diyarbakır`dan başlattıklarını, bunun her tarafı kuşattığını ve ikinci dalgayı başlattıklarını belirten Göktaş, "İkinci dalga da, Peygamberin rahmet oluşunu her tarafa ulaştırmaktır. O gerçekten Alemlere rahmet idi. Bu rahmeti siz taşıyacaksınız" çağrısında bulundu.
 
Salâvat Kampanyası ve KDSS Sonuçları
Yaklaşık 7 Milyar Salavat-ı Şerif, 1 milyon Ya-Sin`i şerif, 6,5 milyon kelime-i tevhid, 150 bin hatmi şerif, 2 milyardan fazla kısa sure okunduğu açıklandı. KDSS`nin Türkiye genelinde 60 merkezde yapıldığı ve 35 bin kişinin katıldığı belirtilerek, Batman`da sınava giren 3 bin kişiden dereceye girenler açıklandı.
Birinci Kategoride Hatice Varol 92 puana birinci olurken, Firdevs Güneş 89,34 puanla ikinci, Mustafa Yoğurt 89,33 puanla üçüncü oldu.
 
İkinci kategoride: Muhammed Sabri Çalak 90,67 puanla birinci olurken, Şehadet doğmuş 85,67 puanla ikinci, Muzaffer Öztürk 85,34 puanla üçüncü oldu.
 
Türkiye geneli sınavda dereceye girerek Umreye hak kazanacak 10 kişinin, 22 Nisan Pazar Günü Diyarbakır`daki etkinlikte açıklanacağı kaydedildi.
 
Etkinlik yapılan dua ile sona erdi. (Veysi Rüzgar, M.Sait Çelik, Halid Coşkun - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir