• DOLAR 32.502
  • EURO 34.632
  • ALTIN 2478.013
  • ...
"Trump`ın sözleri ciddiye alınmaz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasimi düzenliği haftalık basın toplantısında, ABD başkanı Trump'ın İran karşıtı siyasetlerine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Trump'ın, her sabah kalktığında yeni bir söz söylediğine dikkat çeken, Kasimi, "ABD Başkanı her sabah kalktığında, dünyanın de kendisiyle birlikte uyandığını sanıyor.  Onun sözlerinin ciddiye alınmaması gerekir." diye konuştu. 

"ABD, kendisine güvenilmeyeceğini her gün daha net bir şekilde ortaya koyuyor."

ABD başkanı Trump'ın nükleer anlaşmadan çekilmesi ardından İran karşıtı düşmanca siyasetlerinin devam ettiğini hatırlatan Behram Kasimi,  "ABD'nin,  nükleer anlaşmadan çekilmesinden sonra İran halkına karşı ekonomik yaptırımlar devam ediyor. Bizim, ABD ile diyalog ve müzakerede bulunmamız gibi bir durum söz konusu değildir. ABD, kendisine güvenilmeyeceğini her gün daha net bir şekilde ortaya koyuyor." ifadelerini kullandı.

"ABD nükleer anlaşmadan tek taraflı ve yasa dışı bir şekilde çekildi"

İran'ın, ABD'yi uluslararası Lahey adalet mahkemesine şikâyet ettiğini de belirten Kasimi, "İran İslam Cumhuriyeti, kendi haklarını elde etmek, ABD'nin nükleer anlaşmadan tek taraflı ve yasa dışı bir şekilde çekildiğini ve taahhütlerini yerine getirmediğini anlatmak amacıyla her yolu deniyor ve dünyaya gösteriyoruz. Bu şikâyetler de bu çerçevede yapılmıştır, sonucu göreceğiz." diye konuştu.

"Böyle bir durum söz konusu değildir"

Umman Dışişleri Bakanı Bin Alevi'nin, ABD'ye yaptığı ziyaretin, İran ile ABD arasında bir arabuluculuk olup olmadığına dair soruyu cevaplandıran Kasımi, "Umman Dışişleri Bakanının ABD ziyaretinin olduğunu biliyorum, fakat ziyaretin muhtevası hakkında bir bilgim yok. Bizim Ummanla çok güzel bir ilişkimiz bulunuyor. Mevcut şartlarda, ABD'nin düşmanca siyasetleri sürmektedir.  Böyle bir durum söz konusu değildir." diye konuştu.

"Bu siyasetiyle ABD ile diyalog ve müzakere söz konusu olamaz"

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi, ABD'nin güven duyulmayacak bir siyaset izlediğini hatırlatarak, "ABD, hiç bir şekilde güven duyulmayacak bir ülke olduğunu gösteriyor ve bu siyasetiyle ABD ile diyalog ve müzakere söz konusu olamaz." hatırlatmasında bulundu.

"Önümüze bakıp adımlarımızı atmalıyız"

Avrupa ülkeleriyle yürütülen müzakerelere de işaret eden Kasimi, "Avrupalılar ile aramızda bir diyalog söz konusudur.  İyimser bir durum vardır. Genel olarak olumlu bir durum var. Önümüze bakıp adımlarımızı atmalıyız.  Uzmanlar düzeyindeki görüşmelerde konular ele alınıyor. " diye konuştu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir