• DOLAR 32.352
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2308.306
  • ...
Buğday ekili tarla küle döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'ın İpekyolu ilçesinde buğday ekili 10 dönümlük tarla, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yakılarak, küle döndü.

Edinilen bilgilere göre, Kevenli Mahallesi Küme Birinci Evler'de 10 dönümlük buğday tarlası küle döndü. Yangının kim ya da kimler tarafından çıkarıldığı bilinmiyor.

Köy halkının kendi imkânıyla söndürdüğü tarlada maddi hasar oluştu. Yangından sonra olay yerine ulaşan itfaiye ekibi, tutanak tutup, tekrar yangın çıkmaması için tarlayı suladı.

Tarla sahibi Burhan Ateş, arazide dumanların yükseldiğini fark eden bütün köy halkının yangını söndürmek için koştuğunu söyledi.

Ateş, "Yangın saat 17.00 civarında gerçekleşti. İtfaiye ekiplerine haber verdik ama onlar gecikince ekmeğimiz için ateşe koştuk. Tarlamız burada yakılıyor. Boyun mu eğelim ne yapalım? Biz de anlamıyoruz. Ekmesek aç kalacağız, hayvanlarımız da aç kalacak. Ekmeğimizi buradan kazanıyoruz. Bize sahip çıksınlar. Mağduruz, korkuyoruz. Burada binlerce tarla, binlerce ekmek teknesi var. Gerek belediye gerekse Gıda, Tarım ve Hayvancılık Van İl Müdürlüğü bize bir çözüm bulsun, yardım etsin." dedi.

Tarlasının 2 yıldır hasat zamanı kimliği belirsiz kişiler tarafından yakıldığını anlatan Ateş, "2 senedir aynı zamanda tarlamız yakılıyor. Yaz boyunca emek veriyor, suluyor, bakımını yapıyoruz. Kim olduğunu bilmediğimiz mahalle sakinleri, onca emeğimize bir çakmak yakıp kaçıyor. Ekmeğimiz, kazancımız, gelirimiz hepsi bu tarlalar ama bunlar da yakılınca ne kazanç kalıyor ne ekmek ne de emek. Burada 2 senede 10 bin TL zararım oldu. İnsanın ekmeğini yakmak, çabasını ve gayretini bir defada kırmaktan ne anlıyor insanlar bilmiyorum. Kimseye bir zararımız dokunmadı. Belediyeden ve devletten yardım istiyoruz. Yazın hasat zamanında hiç olmasa buraya nöbetçi bir itfaiye bıraksın." ifadelerini kullandı. (Yunus Tuğrul - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir