• DOLAR 32.579
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2424.01
  • ...
İşten çıkarılan güvenlik görevlileri hukuki mücadele başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'ün Solhan ilçesindeki Yukarı Kalehan Barajı'nda çalışırken işten çıkarılan 35 özel güvenlik görevlisi, hukuki mücadele başlattı.

Söz konusu görevlilerin işine son verilmesinden 14 gün sonra işe alınan yeni çalışanlar, jandarmanın himayesinde iş başı yaptılar.

7 yıllık işlerinden olan 35 güvenlik görevlisi, baraj bölgesini terk ederek, mahkeme sürecini başlattı.

Güvenlik görevlileri adına açıklama yapan Abdullah Çiftçi, 2012 yılından bu yana barajda güvenlik görevlisi olarak çalıştıklarını söyledi.

Çiftçi, "15 Temmuz 2018 tarihinde güvenlik amirlerimiz tarafından 'Silahlarınız balistiğe gönderilecek.' denilerek, silahlarımız elimizden alınarak görevimize son verildi. İki haftadır baraj bölgesini terk etmeyerek gerek siyasilerin gerekse bürokratların mağduriyetimize çözüm bulması için gerekli tüm girişimlerimiz sonuçsuz kaldı. Yeni işe alınan güvenlikçilerin iş başı yapmasıyla 35 güvenlik görevlisi olarak baraj bölgesini terk etmek zorunda kaldık. İşten atılan biz güvenlik görevlileri için hukuki süreç başladı. Avukatımız işe iade ve tazminatlar için dava açacak. Bu süreçte herkesten destek bekliyoruz. Pazartesi günü AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek ile görüşmemiz olacaktır. Mağduriyetimizin giderilmesi için talepte bulunacağız." dedi.

"Bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz"

Yaşadıkları süreç boyunca kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür eden Çiftçi, "Özelikle bu süreçte bizleri ziyaret edip, yalnız bırakmayan HÜDA PAR il ve ilçe teşkilatına, desteklerinden dolayı AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, yaptıkları haberlerle sesimizin duyurulmasını sağlayan özelikle İlke Haber Ajansına, Solhan Haber Gazetesi ile Solhan'ın Sesi Gazetesine, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederiz." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir