• DOLAR 32.563
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2423.749
  • ...
Molla Osman: `Kurtuluş Önderi Resulullah`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed`in (s.a.v) mübarek veladetinin 1441. inci yıldönümü Batman Mevlid Alanındaki yüz binlerin katılımıyla tüm coşkusu ile devam ediyor.
 
Programda Kürtçe bir konuşma yapan Molla Osman Teyfur, "İnsanlığın her zaman Resulün öndeliğine ihtiyacı vardır. Bu rehberiyet olmadan insanlığın istikbale selamete yürümesi mümkün değildir. Ferdi ailevi ve toplumsal kurtuluş Allah Resulünün önderliği ile mümkündür" dedi.
 
Kurtuluşun geçmişte böyle olduğunu, bu hakikatin istikbalde de gerçekleşeceğini belirten Teyfur, "En cahil ve geri kalmış bir toplumdan mükemmel bir toplum inşa etti. Zulmün her yeri kapladığı bir zamanda insanlığı adalet, hak ve hukukun en yüce noktasına ulaştırdı. Mazluma, Mustazafa mağdura kol kanat gerdi. Yetimlerin, yalın ayaklıların hamisi oldu. Ve insanlık onunla kurtuluş buldu" diye konuştu.
 
Molla Osman Teyfur, bugün karanlıklar ve zulümler içinde olan insanlığın ve mazlum halkımızın İslami ve insani haklarına kavuşmasının efendimizin rehberliği ile mümkün olduğunu ve bu yolda yalnız olmadığımızı vurguladı.
 
Mustazaf Halkları Peygamberin Sancağı Altında Toplanmaya Çağırıyoruz
İslam Ümmetinin insanlar içinden seçilmiş bir ümmet olduğunu ve Peygamber Efendimizin ümmeti olmakla izzet ve şerefe kavuştuğumuzu dile getiren Teyfur Hoca, "Onu anmak için burada toplandık. Batman öteden beri Peygamber sevdası, Şeriat sevenlerin diyarıdır" dedi.
 
Peygamberin (sav) önce insanların ruhlarını azad ettiğini ve onlara `Siz ancak Allah`a kul olun, insanlara kul köle olmayın diyerek`, köleliği ve zulmü kaldırdı" şeklinde konuştu.
 
Halka seslenen Teyfur Hoca, "Önderlerimiz olan Şeyh Said, Bediüzzaman, Şeyh Halidi Bağdadi ve Selahattin Eyyubi gibi İslam sancağını taşıyıp Peygamberimizin yolundan gidersek gerçek özgürlüğe kavuşuruz. Bütün ezilmişleri ve Mustazaf halkları Peygamberin sancağı altında toplanmaya çağırıyoruz. Sosyalizm, faşizm ve diğer ideolojiler zilletten başka bir şey getirmez" ifadelerini kullandı. (Veysi Rüzgar, Halid Coşkun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir