• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"35 güvenlik elemanının işten çıkarılması Solhan halkına hakaret ve zulümdür"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Kalehan HES barajında 12 gün önce işlerine son verilen 35 güvenlik görevlisi, şantiyeyi terk etmeyerek görevlerine dönmeyi beklerken, siyasi Partiler, STK ve halkın farklı kesiminden destekler devam ediyor.

Baraja giden yolun her iki tarafına, "Bu barajda bizim de çalışma hakkımız var", "Ne yersen ye, ama kul hakkını yeme", "Reis Solhan halkına sahip çık", "15 Temmuz'da Solhan'a darbe vuruldu ve insanların emeğiyle oynamayın" yazılı dövizler koyulduğu görüldü.

İşlerine son verilen ve 12 gündür şantiyeyi terk etmeyerek görevlerine dönmeyi bekleyen 35 güvenlik elemanına destek amaçlı olarak defalarca bölgeye geldiklerini ifade eden Solhan Çağrı Derneği Başkanı Muhsin Barış, "Solhan Kalehan HES barajında Solhan ilçesine bağlı bölge halkı çalışıyor. Burada çalışıp da işten çıkarılan köylülerin köyleri, baraj nedeniyle barajın altında kaldı. Bununla birlikte yani Türkiye'ye hizmet, fayda olsun diye bölge halkı bu çalışmaya katkı sundu, barajın yapılmasına kendi köylerinin yıkılması bahasına da olsa izin verdi." dedi.

"Kardeşlerimizin işten çıkarılması büyük bir zulümdür"

Burada 7 yıldır güvenlik görevlisi olarak da çalışan 35 kişinin ansızın işten çıkarılmasına tepki gösteren Barış, şunları söyledi:

"Yalnız 15 Temmuz gecesi, burası önemli, yani 15 Temmuz gecesi silahları ellerinden alınarak işlerine son verildi.  Yani bu mesajdır. Acaba bunun altında bir FETÖ ile bağlantısı olan birileri mi var yoksa hükümete bir mesaj mı vermek isteniliyor? Burada bir araştırma yapılmasını istiyoruz.  İkincisi, bu insanlar buraya. devlete, bu topraklara bu kadar hizmet etmişken ve 6 yıl boyunca buranın tozunu, toprağını, sıkıntılarını çektiği halde buraya en güzel şekilde işletmeye hazır bir hale getirdikten sonra bu kardeşlerimizin işten çıkarılması büyük bir zulümdür."

Barış, "Genel olarak halkımız hayvancılıkla uğraşıyor, başka geçim kaynağı yok.  Bu insanlar burada güvenlik elamanı olarak çalışıyorlar. Evine, çoluk çocuğuna bir ekmek götürmek isteyen bu insanlar mağdur edildi, işsiz bırakıldı.  İşsiz kalan bu insanlar batıya çalışmaya,  başka memleketlerde işçilik yapmaya zorlanıyor." diye konuştu. 

AK Partili millettekilere sorunu çözmeleri çağrısında bulunan Barış, "Yıllarca Kalkınma Bakanlığı yapan Cevdet Yılmaz halen Bingöl Milletvekili. Yine Milletvekili Feyzi Berdibek var. Bu kardeşlerimizin burada çalışması için ellerinden geleni yapmaları lazım. Onlardan özellikle bunu istiyoruz; tekrar bu kardeşlerimizin Kalehan barajında güvenlik görevlisi olarak çalışmasını istiyoruz.  Bu işin peşini bırakmayacağız ve kardeşlerimizin mağdur olmasını da istemiyoruz. Kardeşlerimizin talepleri makul ve yerinde talepler. Özellikle siyasilerin bu mağdur kardeşlerimizin arkasında durmasını istiyoruz."

Solhan Kale köyünde yapılan Kalehan Enerji barajından büyük miktarda paraların kazanıldığına dikkat çeken Barış, yapılan bu yatırımdan ilçe halkının faydalandırılmadığını savundu.

Solhan'da yapılan bu yatırımda çalışan bölge halkının evlatlarının işten atılmasını "düşmanlık" olarak niteleyen Barış, "İşten atılan mağdur kardeşlerimize haksızlık olduğunu ortaya koyuyoruz.   Sesimizi Sayın Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanına ve milletvekillerimize buradan duyurmak istiyoruz. Kardeşlerimiz, bu dağ başında çile içindeler. Mazlumlara sahip çıkılması lazım.  Onların bedduaları birilerini yakabilir.  Onun için biz beddua etmiyoruz ama mağdurlara sahip çıkamadığından da mazlum ile Allah arasında perde yoktur." dedi.

"Darbecilere karşı olan insanlar darbe yıl dönümünde işten çıkarıldı"

Güvenlik görevlilerinin işlerine son verilen tarihe dikkat çeken Barış, "15 Temmuz 2016 gecesinde Türkiye'de yapılan darbeye ciddi anlamda tepki veren insanlar, iki yıl sonra 15 Temmuz darbe yıl dönümü gecesinde, bu insanlar çalıştıkları işten, sorgusuz ve sualsiz bir gecesi yarısı işten çıkarıldı. Bu mağdur edilen insanlar sanki Cumhurbaşkanına destek verdikleri için cezalandırıldı. Özellikle bu mağduriyetlerin giderilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızın yardımını ve el atmasını istiyoruz. Ancak bu şekil düzeltilebilir." (Nihat Kanat-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir