• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...
"Mazlumdan yana diri bir vicdanım var, yetmez mi?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, sosyal medya hesabından attığı sıralı mesajlarla, toplumda yükselen af beklentisine dair değerlendirmelerde bulundu.

Acil olarak bir af yasasının meclisten geçirilmesi ve uygulanmaya konulması gerektiğini belirterek, bu konuda kendisine "Derdin ne de bu konuyla ilgileniyorsun diyenlere" "Mazlumdan yana diri bir vicdanım var, yetmez mi?" cevabını verdi.

"Adaletin kör topal değil felç olmuş halini anlatmaktadır"

"Adalet mülkün (devletin) temelidir." diyen Kulat,  ceza indirimi ve af konusunun ülkenin en öncelikli konuları arasında ilk sırada yer aldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ünde bu konunun önem ve hassasiyetini bildiğini ve çok boyutlu olarak konunun incelendiğini yazan Kulat, "Ceza evlerindeki 250 bin civarındaki kişi, devam eden 7 milyon civarında ceza dosyası, bu dosyaların sanık-tanık-müşteki sayı toplamının 40 milyona dayanması bir yana çok uzayan yargılama  süreçleri... Adaletin kör topal değil felç olmuş halini anlatmaktadır." tespitinde bulundu.

"Pansuman tedavi olarak af çıkarılmalı"

"Konu salt anlamda af yada ceza indirimi olarak okunursa çözüm kolay gibi görünse de mahkumlar kadar o mahkumların mağdur ettikleri açısından da incelenerek çalışılması konuyu karmaşık, komplike hale sokmaktadır." diyen Kulat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Konunun mutlaka artırılması gereken bazı cezalar boyutu da vardır. Ceza İndirimi ve af konusunda yapılacak çalışmanın toplumun her kesiminde adalete güveni inşa edecek bir formulasyonla çözümü gereklidir. Af; bir acil pansuman tedavi, ceza infaz sistemi de dahil çoklu bir adli yargılama düzenlemesi ivedilikle gereklidir. Af konusunda seçim öncesi vaatlerle beklenti zirve yapmış, macun tüpten çıkmıştır. Hiç zaman kaybetmeden bu sorunu tüm siyasi partiler ortak bir komisyonla değerlendirip pansuman tedavi olarak af çıkarılmalı sonrada adalete güveni artırıcı çoklu düzenleme tamamlanmalıdır."

"Konu tek başına şu ya da bu partinin / liderin derdi değil"

Af konusunda çekimser tavır sergileyen siyasilerin genel anlamda 'Rahşan Affı' diye bilinen affa karşı tepkili ifadeler kullandığını belirten Kulat, "Hâlbuki her şeye rağmen o aftan pek çok siyasi de yararlanmıştır. Konu tek başına şu ya da bu partinin / liderin derdi değil ülkenin en acil sorunudur." dedi.

Tek bir gün bir cezaevinin önüne gidin ve bir mahkûmun anne, eş ve çocuğuyla 15 dakika zaman geçirin

Af konusunda olumsuz algı oluşturma gayreti içerisinde olan basına da göndermelerde bulunan Kulat, "Af konusu ne zaman gündeme gelse bir şekilde aftan yararlanıp suç işleyen birini gazetesinde manşet yapan gazetecilere de bir söz söylemek lazım. Tek bir gün bir cezaevinin önüne gidin ve bir mahkûmun anne, eş ve çocuğuyla 15 dakika zaman geçirin. Tabii hala vicdanınız diriyse... Bir de bu konuyu yıllardır TV Gazete vs. de ifade eden her siyasi partiden pek çok siyasi ve bürokrata adalet, ceza indirimi, af vs. anlatan sayısız çalışma yapan biri olarak... derdin ne de bu konuyla ilgileniyorsun diyenlere; mazlumdan yana diri bir vicdanım var. Yetmez mi?" cevabını verdi. (Fikret Özkan - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir