• DOLAR 32.528
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2488.273
  • ...
"Elektriğin üretildiği kentte elektrik kesintisinin izahı nedir?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, Cizre ve Silopi ilçelerinde Dicle EDAŞ tarafından uygulanan elektrik kesintilerini, verdiği yazılı soru önergesi ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e sordu.

Önergesinde, DEDAŞ'ın halkı mağdur ettiğine işaret eden Kaçmaz, halka şişirilmiş faturaların çıkarıldığına dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıllarda ilan edilen sokağa çıkma yasaklarında her iki kentin de ekonomisinin büyük zarar gördüğünü hatırlatan Kaçmaz, panoların dışarıya çıkarılmasının bir çözüm getirmeyeceğini belirtti.

Kaçmaz, Silopi'de Ciner Grubu'na bağlı, elektrik üretiminin yapıldığı termik santralini de hatırlatarak, "Silopi'de üretilerek her tarafa dağıtılan elektrikten Silopi ve hemen yanı başındaki Cizre halkının yararlanmamasının izahı bulunmamaktadır." dedi.

 Kaçmaz, önergede şu soruları yöneltti:

 - Halkı cezalandırma yöntemine dönüşen elektrik kesintilerine karşı bir çalışmanız var mıdır? Varsa nelerdir?

 - Sürekli hale getirilen kesintilere karşın elektrik dağıtım şirketine bir yaptırım uyguladınız mı? Uygulandıysa nelerdir?

  - Silopi Görümlü Beldesi'nde yer alan CEYTAŞ'ın bölgeye daha ucuz elektrik vermesi için bir çalışmanız var mıdır?

 - EPDK'nın bölge halkına yönelik birim fiyatları veya elektriğe uygulan vergilerde indirime gidilmesi hususunda bir çalışmanız var mıdır?

 - Yaz aylarındaki mevsimsel koşullar ele alındığında çiftçilere uygulanan indirim örnek alınarak herhangi bir indirime, külfet azaltmaya gitme çalışmanız var mıdır?

 - Kaçak enerji kullanımı adı altında birçok hane ve işyerine delilsiz para ceza kesildiği ve bu cezaları ödemeye zorlandığı iddiaları hakkında çalışmanız var mıdır? Kesilen para cezalarına ilişkin evrak ve varsa deliller ne sıklıkla denetlenmektedir?" (Ahmet Uçar - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir