• DOLAR 32.598
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2509.459
  • ...
 Gençlerimiz, çocuklarımız ölmesinler zehirlenmesinler!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cizre İlçe müftülüğü ilçede son zamanlarda yayılan uyuşturucu kullanımına engel olabilmek ve ebeveynleri bilgilendirmek için seferberlik başlattı.

Bu seferberlik kapsamında İlçe Müftülüsü Selahattin Yılmaz'ın idaresinde ilçenin işlek cadde ve sokaklarına madde bağımlılığı karşıtı pankartlar, afişler ve billboardlara ilanlar asıldı.

Cizre Dörtyol, okullar bölgesi, merkez cadde, kaymakamlık mevkii, sanat sokağı, ilçe stadyumu, işlek ve kalabalık olan yerlere asılan madde bağımlılığına karşı uyarıcı pankartlar vatandaşların takdirini topladı.

Konu ile ilgili İLKHA mikrofonuna konuşan İlçe Müftüsü Selahattin Yılmaz, madde bağımlılığı ile mücadele etmenin "emr-i bil-maruf nehy-i ani'l-münker" vazifesi olduğunu söyledi.

"Uyuşturucu ile mücadele 'Emr-i bil-maruf nehy-i ani'l-münker' vazifesidir"

Şehrin işlek yerlerine madde bağımlılığı karşıtı Türkçe ve Kürtçe sloganlı pankartlar astıklarını ifade eden Yılmaz, "Uyuşturucu yüzyılımızın afetlerindendir ve görünen o ki, bu afet önümüzdeki bu yüzyılda da devam edecektir. Gençliğimiz elimizden kaymaktadır. Tüm dünyada uyuşturucu bir problemdir, küreselleşen bir problemdir. Öyle ise bizim bu probleme karşı ferdi olarak değil, topyekûn olarak cevap vermemiz gerekiyor ve aynı zamanda uyuşturucu ile mücadele 'Emr-i bil-maruf nehy-i ani'l-münker' vazifesidir. Uyuşturucu o kadar yayılıyor ki şuanda, gençlerimizi öldürmektedir. Öyleyse çocuklarımıza, gençlerimize anneler babalar olarak, öğretmenler, imamlar olarak sahip çıkmamız gerekiyor. Bu yüzyılın faciasına karşı insanlarımıza sahip çıkmamamız gerekiyor." dedi.

"Türkçe ve Kürtçe pankartlar astık"

Cizre Müftülüğü olarak Cizre'nin tüm billboardlarına uyuşturucuya karşı halkı uyarmak için resimli ilanlar astıkları belirten Müftü Yılmaz, "Türkçe ve Kürtçe olarak bütün sloganlarımızı billboardlara astık, farkındalık oluşturmaya çalıştık. Şehrin farklı yerlerine afişlerimizi astık. Rabbim inşallah hayırlı hizmetlere, güzel hizmetlere vesile eylesin." ifadelerini kullandı

"Gençlerimiz, çocuklarımız ölmesinler zehirlenmesinler"

Daha öncede Cizre'de bir çocuğun aşırı uyuşturucu kullanımından dolayı öldüğünü hatırlatan Yılmaz, uyuşturucu illetinin ülkemiz ile birlikte dünyanın bir problemi olduğunu söyledi.

Yılmaz, "Aslında sorun sadece Cizre'de değil, tüm dünyada yayılıyor. Uyuşturucu illeti bir hastalık olarak, bir bela olarak yayılıyor. Bu yayılan hastalık hepimizi etkiliyor ve doğuya da sirayet etmeye başlıyor. Buna karşın bizim tedbirler almamız gerekiyor. Cizre'de azda olsa uyuşturucu bağımlılığı var. Öyle ise aileleri sakındırmak, onları uyarmak hepimizin vazifesidir. Çocuğumuza, gencimize sahip çıkmak ve zehirlenmelerine engel olmak hepimizin vazifesidir. Bu hastalık artık her şehrimizde var. Tedbir almak hepimizin vazifesidir. Cizre'de bir çocuğumuz uyuşturucudan vefat etti. Öyleyse diğer gençlerimiz, çocuklarımız ölmesinler zehirlenmesinler. Hepimiz çobanız ve mahiyetimizde bulunanlardan mesulüz. Anneler, babalar, hocalar, emniyetimiz, devletimiz ve hepimiz mesulüz. Çocuklarımızı korumak bizim vazifemizdir." diye konuştu (Ahmet Uçar -İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir