• DOLAR 32.391
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.742
  • ...
Kur`an kursu talebeleri arasında futbol müsabakası düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman İl Müftülüğü ve Diyanet Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen turnuvaya katılan öğrenciler Karaali Mahallesinde bulunan belediyeye ait halı sahada oynadılar.

Turnuvanın başlangıç vuruşunu yapan Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı, yaptığı açıklamada , "Her yıl eğitim ve öğretim sezonunun bitimi ile beraber ülkemizde tüm camilerimiz Kur'an-ı Kerim ve din eğitimi için hazırlanır. Bizde Adıyaman olarak bu bağlam da bütün camilerimiz de din gönüllüsü kardeşlerimiz ile beraber bir çalışma yaptık. Adıyaman merkez ve ilçelerin de 25 bin çocuğumuza temel dini bilgiler ve Kur'an-ı Kerim eğitimi veriyoruz." dedi.

"Çocuklarımızı sade temel dini eğitim ve Kur'an-ı Kerim eğitimi ile sınırlı tutmuyoruz." diyen Müftü Taşçı, "Onların sosyal yönlerini ve medeni cesaretlerini de artırmak için de sosyal faaliyetler icra ediyoruz. İl Gençlik ve spor Müdürlüğü ile beraber imzalamış olduğumuz protokol muvahacesinde çocuklarımıza halı sahalar da futbol müsabakaları zaman zaman yüzme havuzlarına götürüyoruz. Masa tenisi gibi çeşitli sportif faaliyetler ile beraber çocuklarımıza namazı, ibadeti, temel dini bilgileri severek öğrenmelerini sağlıyoruz. Bütün bunlar ile amacımız çocuklarımızı dinine, diyanetine, memleketine ve vatanına bağlı bir şekilde yetiştirme mücadelesidir." İfadelerini kullandı. (Cemil Özdaş -İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir