• DOLAR 32.59
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.944
  • ...
Sel Suları Köprüleri Yıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ- Elazığ'ın Palu ilçesi Gökdere bölgesine ulaşımı sağlayan iki köprü sel suları nedeniyle zarar gördü.

 

Palu`ya 30 kilometre uzaklıkta bulunan Köklüce köyüne ulaşımı sağlayan Köklüce Dere Geçidi Köprüsü ile Gökdere-Akbulut köyü arasında ulaşımı sağlayan Gökdere Dere Geçidi Köprüleri aşırı yağış sonrası oluşan taşkın suları nedeniyle zarar gördü. Köprülerin bağlantı noktalarının yol hizasına getirilmesi için Palu Özel İdare Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

 

Palu Kaymakamlığına vekalet eden Kovancılar Kaymakamı Selçuk Aslan, yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde Köklüce köyünde çalışmaya giden çeşitli devlet ve özel kurum işçilerinin dönüşü sırasında önce özel idareye ait greyderin köprüyü geçtiğini, işçileri taşıyan servis aracı geçmeden taşan suların yol bağlantı noktalarını deforme ettiğini söyledi.

 

İşçilerin geceyi Köklüce köyünde geçirdikten sonra başka bir güzergahtan getirildiğini ifade eden Aslan, ``Aynı şekilde Gökdere-Akbulut Dere Geçidi Köprüsünün de yol bağlantı noktaları taşkın suları nedeniyle deforme oldu. Ekiplerimiz her iki köprü için de çalışma başlattı. Köprülerde sorun yok. Üzerinde bulundukları sular, yaz mevsimleri yoğun debiye sahip değil. Son yağışlarla birlikte büyük kar kütlelerini de getirdikleri için bu tarz suda bir artış olmuş`` dedi. (Ebu Bekir Alkan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir