• DOLAR 32.326
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2303.134
  • ...
Binlerce vatandaş hastaneye akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis merkezde yaklaşık bir haftadır ishal, kusma, gastrit rahatsızlıkları şikâyetiyle binlerce kişi hastanelerin acil bölümlerine akın etti. Bitlis Devlet Hastanesinin acil bölümüne günde binlerce kişi aynı şikâyetle başvuruda bulundu.

Bir anda başlayan ve kısa sürede kent merkezinin her yerinde etkisini gösteren rahatsızlık nedeniyle hastanenin acil bölümünde uzun kuyruklar oluştu. Yüksek ateş, kusma, ishal vakalarıyla hastaneye yapılan başvurular nedeniyle Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü tarafından vatandaşlara uyarılar yapıldı.

Bir anda ortaya çıkan ve kısa sürede kent merkezinde etkisini gösteren rahatsızlığın sudan kaynaklandığını ileri süren vatandaşlar, yetkililerin olaya çözüm bulmalarını istiyor.

Çoğunluğunu çocukların oluşturduğu binlerce kişinin her gün aynı şikâyetlerle başvurmasının normal olmadığını belirten vatandaşlar, suların ilaçlanmadığı ve hastalıkların sudan kaynaklandığını ileri sürerek, yetkilere çağrıda bulundular.

Uzmanlar hazır su kullanılması, suların kaynatılmadan tüketilmemesi tavsiyesinde bulunurken, Bitlis Belediyesi de şehir hoparlörlerinden halka uyarılarda bulunuyor.

Vatandaşlar, konu hakkında Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü ve Bitlis Belediyesinden açıklama yapılmasını bekliyor. (Şükrü Tontaş - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir