• DOLAR 32.511
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2492.214
  • ...
SON DAKİKA
Akülü tekerlekli sandalye için sokak sokak kapak topluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çocukken geçirdiği havale sonucu ayaklarında oluşan rahatsızlıktan dolayı yardım alamadan yürüyemeyen Sait Yalçın (25), akülü tekerlekli sandalye alabilmek için sokak sokak gezerek plastik mavi kapak topluyor.

Muş Merkez Muratpaşa Mahallesi'nde ikamet eden Yalçın, maddi imkânları yetmediği için yıllardır akülü tekerlekli sandalye alamadığını ve defalarca ameliyat olmasına rağmen ayaklarının düzelmediğini söyledi.

Çarşıya gelirken defalarca yere düştüğünü belirten Yalçın, daha rahat bir şekilde dışarı çıkmak için hayırsever ve yetkililerden akülü tekerlekli sandalye istediğinde bulundu.

Akülü tekerlekli sandalye alacak maddi imkana sahip olmadıklarını dile getiren Yalçın, "Ben küçükken havale geçirdim. Ayaklarım bu hale geldi. Rahat bir şekilde yürüyemiyorum. Ancak kol değnekleriyle yürüyebiliyorum. Bu da çok zordur. Ben çok zorlanıyorum. Çarşıya gelene kadar dört-beş sefer yere düşüyorum. Zaten ayaklarımın üstünde yürüyemiyorum. Parmak uçlarımda yürüyorum. Kendi imkanımızla akülü araba alacak paramız yoktur." dedi.

"Bir an önce akülü araca kavuşmak istiyorum"

Tek isteğinin rahatça gidip gelebileceği bir akülü tekerlekli sandalyeye sahip olmak olduğunu kaydeden Yalçın, "Akülü araba toplamak için kapak topluyorum. Sokak sokak geziyorum. Kahvehanelere gidiyorum ve kapak topluyorum. Bugüne kadar 2 poşet topladım. Biri yanımda biri de evde. Bir akülü araba için 7 bin tane toplamam lazım. Ben zengin olanlardan akülü araba istiyorum. İmkânı olmayanlardan mavi kapak için yardımlarını bekliyorum. Benim annem babam hastadır. Annemin şekeri var ve babam da ciğer hastasıdır. Maddi durumumuz iyi değil. Arabasız çok sıkıntı çekiyorum. Ben de rahat bir şekilde çarşıya gelip gitmek istiyorum. Bir an önce akülü araca kavuşmak istiyorum." ifadelerini kullandı. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir