• DOLAR 32.331
  • EURO 35.058
  • ALTIN 2283.067
  • ...
`Kutlu Doğum` Buluşması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

  Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, etkinliklerin bu yılki ana teması olan kardeşlik ve kardeşlik hukukuna vurgu yaptı.

KARDEŞLİK VURGUSU

Bu ilkelerin her zaman gözetilmesi gerektiğinin altını çizen Başbakan Erdoğan, `Kardeşlik herkesin hayatına egemen olmalıdır` şeklinde konuştu.

Başbakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

`Bu yılki Kutlu Doğum Haftasının ana teması kardeşlik ve kardeşlik hukuku olarak belirlendi. Her alanda gözetmemiz gereken ilke kardeşliktir. Bugün Afganistan`da, Irak`ta, Filistin`de, Libya`da, şahit olduğumuz acı manzara işte bu ilkenin kardeşlik ve kardeşlik hukuku ilkesinin çiğnenmesinin bir sonucudur. Bugün Suriye`de Hazreti Peygamberin mübarek ayaklarının değdiği ehl-i beytinin ashabının kabirlerine defnedilmiş topraklarda akan kan, işte kardeşlik ve kardeşlik hukukunun çiğnenmesinin bir neticesidir. Sünninin Şiiyi, Nusayrinin Sünniyi katletmesi ihtilaflarının rahmet olmaktan husumetlere dönüşmesi asla kabul edilemez. Kardeşlik hukuku herkesin hayatına egemen olmaktadır."

Başbakan Erdoğan`ın ardından söz alan CHP lideri Kılıçdaroğlu ise özetle şunları söyledi;

-"Ben bir siyasetçiyim ve ahlak bunalımının bir toplumu nerelere savurabileceğini biliyorum."

- "Laik bir ülke olan Türkiye`de isteyen istediği hayat tarzını seçer ve yaşar. Şurası bir gerçektirki, bunların hiçbiri ahlaktan soyutlanmış sözde dindarlık kadar toplumsal dokumuzu tahrip edemez."

- "Yüce Peygamberimiz, `Komşusu açken tok yatan bizden değildir` buyuruyor. Bu ne büyük, ne güzel bir sorumluluktur. Şimdi ben, zenginleşir zenginleşmez, içinde büyüdüğü fakir mahallesini terk edenlere sesleniyorum, kendinize zengin komşular edinerek, bu sorumluluktan kurtulduğunuzu mu sanıyorsunuz? Hayır, siz fakir komşularınızdan değil, Hz. Muhammed`den uzaklaşıyorsunuz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir