• DOLAR 32.478
  • EURO 34.942
  • ALTIN 2428.724
  • ...
Şenköy`de Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Azim-Der tarafından Şenköy (Ebşé) beldesindeki Ulu Camii meydanında saat:14.00`da düzenlenen kutlu doğum etkiliğini Peygamber aşığı binlerce kişi bir araya gelerek kutladı.
 
Etkinliğin başlamasına saatler kala kutlamanın yapılacağı alana akın eden genç, yaşlı, kadın ve erkek binlerce kişi alanı doldurdu.
Mesut Kul` un Kur`an tilavetiyle başlayan program, İbrahim Oğuz`un okuduğu Arapça Mevlit ile devam etti.
 
Allah`ın Bizlere En Büyük Nimeti Hz. Muhammed`dir
Programa konuşmacı olarak katılan Fesih Memiş, Peygamberimiz gelmeden önce insanlığın içinde bulunduğu durumu anlattığı konuşmasında, "15 asır evvel Dünyayı kara bulutlar sarmıştı, İnsanlar Allah`ı unutmuştu, Peygamber ve Peygamberlik olgusundan uzaklaşmıştı. İnsanlık küfür, şirk ve bilgisizliğin karanlığındaydı. Hak yoktu adalet yoktu fazilet, sevgi ve kardeşlik yoktu. İnsanlık yaratılış gayesini unutmuştu, İnsani erdemlerden uzaklaşmıştı. Kan, kin, iftira, içki, kumar kız çocukluklarının diri diri gömülmesi ve daha birçok kötülük o gün ki toplumun normal gördüğü şeylerdi. İşte tam bu dönemde 20 Nisan 571 kameri 12 Rebiul Evvel Pazartesi günü Mekke ufuklarından bir güneş doğdu" ifadelerini kullandı.
 
Allah tarafından "Ey örtüsüne bürünen kalk ve uyar" emrine muhatap olan Peygamberimizin kutsal görevi yerine getirebilmek için gecesini gündüzüne kattığını belirten Memiş, "Efendimiz (sav) bu çileli yolda kınama, hakaret, iftira, itham, boykot, işkence ve hicrete maruz kaldı. Bütün bunlara karşı sabır gösterdi. Hatta Taif`ten taşlanarak kovulduğu zaman siz değerli peygamber âşıkları Allah bizlere sonsuz nimetler vermiştir, sonsuz ikramda bulunmuştur; ama en büyük nimet Hz. Muhammed (sav)`dir" diye sözlerine son verdi.
 
"Nisan Ayı" Coğrafyamızın Cennete Dönüştürdüğü Bahar Ayıdır
Etkinlikte bir konuşma yapan Azim-Der Başkanı Besim Çelik de, bu etkinlikten maksadın, `dayanışma ve bütünleşmeyi sağlamak ve Hz. Muhammed (sav)`i daha iyi anlamak ve anlatmak` olduğunu ifade ederek, "Toplumda Peygamber sevgisini yaymak, tüm İnsanlar arasında birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, saygı ve yardımlaşma duygusunu güçlendirmektir. Bugün burada toplanan insanlarda Peygamber sevgisini görüyoruz. Amacımız, Peygamber efendimizi anmak bizlere miras olarak bıraktığı sünnetini yaşamak ve Kur`an çizgisinde yürümektir. Nisan ayı Kâinatın ve hususen coğrafyamızın cennete dönüştüğü bahar ayıdır" şeklinde konuştu.
 
Etkinlikte Ata Saylık`ın okuduğu Mahalmiçe şiir duygulu anlar yaşatırken, Grup Vuslat okuduğu ilahiler alandaki coşkuyu arttırdı.
Kutlu Doğum programı İsa Altunkaynak` ın yaptığı dua ile sona erdi.
(M. Sait Başaran-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir