• DOLAR 32.565
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2422.734
  • ...

BATMAN-Batman'ın kalkınması ve istihdamın artırılmasına yönelik çalışmalar başlatan MÜSİAD Batman Şubesi, gelişmiş İllerden yatırımcı çekmek maksadıyla, tanınmış firmaları Batman'a davet ederek, yeni teşviklerle Batman da yatırım yapmanın avantajlarını anlattı.

 

Türkiye'de tanınmış firmalardan Beşler Makarna fabrikalarının sahibi Kemal Çakmak ve Cihan Plastik Fabrikalarının sahibi Sadullah Tayşi'yi davet eden MÜSİAD Yönetimi, üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda Batman'a yatırım yapmanın kazançlarını anlattılar. Toplantının 2. bölümünde ise konuklar, iş dünyası ile ilgili tecrübeleri, Türkiye ve Ortadoğu pazarındaki gelişmeleri MÜSİAD üyelerine sunum yaparak aktardılar.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Suad Özdemir:"Batman birçok yanıyla yatırıma elverişli bir İl çünkü ilimizde işsizliğin fazla olması, yatırım yapılacak yerin bedelsiz verilmesi ve yeni teşvik paketini de katarsak birçok yönden avantaj sağlanmış olur. Bu vesile ile değerli konuklarımızı hem yatırım yapmaları, hem de iş tecrübelerini, deneyimleri bizlerle paylaşmaları konusunda İlimize davet ettik, bizleri kırmayarak Gaziantep'ten gelen konuklarımıza teşekkür ederim" dedi.

 

Açılış konuşmasının ardından söz alan Beşler Makarnanın sahibi Kemal Çakmak konuşmasında, Batman'ın yatırım yapma konusunda çok cazip olduğunu, potansiyel iş gücü ve yeni teşviklerden yararlanmak gerektiğini belirterek; "Önümüzdeki dönemlerde yatırım yapma konusunu yönetim kurulumuzun gündemine sunmayı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

 

Ardından söz alan Cihan Plastik firmasının sahibi Sadullah Tayşi Batman'ın ilerde 2.Gaziantep olabileceğini yeter ki yılmadan ve iyi kararlar vererek iş yapılması gerektiğini söyledi.

 

Program sonunda yeni üyelere Beraatları verildikten sonra, günün anısına Konuklara MÜSİAD Şube Başkanı Suad Özdemir tarafından hediye olarak tabak takdim edildi.(Halid Coşkun-İLKHA)