• DOLAR 32.335
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2302.143
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 28 Nisan 2011 Perşembe Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 

Hâkimiyet Gazetesi; `Batman`a 3 milyon TL ödenek çıkarıldı`
Batman`da seçim çalışmalarına start veren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yatırım atağı başlattı. Organize Sanayi Bölgesinin doğal gaz sorununu çözmek için 3 milyon TL ödenek gönderdi.

 

`Üniversiteden çıraklara eğitim`
Batman Üniversitesince hazırlanan ve SODES kapsamında kabul edilen proje ile otomobil sanayisi sektöründe çalışan işçilere ve çıraklara, sektörlerindeki son teknolojik gelişmeler ve müşterileriyle sağlıklı iletişim kurulması metotları öğretilecek.

 

Batman Postası Gazetesi; `Son günlerdeki manzaralar çok vahimdir`
Seçim öncesi Batman`da yaşanan olaylar ve çadır gerginliği nedeniyle ortak açıklama yapan Batman`daki Sivil Toplum Örgütleri herkesimi sağduyulu davranmaya çağırdı.

 

Medya Gazetesi; `Ilısu Barajında İşçi Direnişi`
Hasankeyf antik kenti başta olmak üzere yüze yakın ekolojik alanı, yüzlerce köyü, Dicle vadisini sular altında bırakacak olan Ilısu barajında çalışan 400 dolayında işçi ağır iş koşullarına ve adaletsizliğe isyan ederek direnişe geçti.

 

`Tutuklulara sürgün ve açık görüş cezası`
Batman M Tipi Kapalı Cezaevi`ndeki tutuklulara açlık grevi yaptıkları gerekçesiyle 3 ay açık görüşe çıkarılmama cezası verildi. Cezaevindeki birçok tutuklunun ise istemi dışında başka cezaevlerine gönderileceği öğrenildi.

 

Batman Gazetesi; `Çadır İçin Arabuluculuk`
Batman Belediyesi bahçesinde bulunan çadırın yerine ikinci bir çadır kurmak istenmesi nedeniyle başlayan gerginlik üzerine, sivil toplum temsilcileri, Vali Ahmet Turhan ile bağımsız milletvekili adayları Ayla Akat Ata, Bengi Yıldız ve Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel ile görüştü. Kısa süren görüşmeden sonra STK temsilcileri ortak bir açıklama yaptı.

 

`Bakanlar Batman`a Çıkarma Yapıyor`
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, GAP`tan sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz AK Parti Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Çelik bugün ilimize geliyor. Akşam saatlerinde Batman`da olmaları beklenen 3 Bakan yarın seçim çalışmalarına katılacaklar.

`Dekanlar Gazetemizdeydi`
Batman üniversitesi Dekanları Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu, Prof. Dr. Giray Topal, Prof. Dr. Nihat Aydeniz, Yrd. Doç. Dr. Bahattin İşcan ile Genel Sekreter Mustafa İnal basınla tanışma turları başlattı.

 

Doğuş Gazetesi; `Bakan Şimşek`ten 3 Milyon TL ödenek`
Batman`da seçim çalışmalarına start veren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yatırım atağı başlattı. Organize Sanayi Bölgesinin doğal gaz sorununu çözmek için 3 milyon TL ödenek gönderdi.

 

Batman Üniversitesi`nden 200 Kız Çocuğuna Eğitim Desteği
Batman Üniversitesi tarafından hazırlanan, 200 kız çocuğunun okullaştırılmasına yönelik "Eğitimli Genç Kızlarla Aydınlık Geleceğe`` projesinin açılışı törenle yapıldı.

 

Mezopotamya Gazetesi; `Ilısu Baraj yapımı durdu`
Hasankeyf antik kenti başta olmak üzere yüze yakın ekolojik alanı, yüzlerce köyü, Dicle vadisini sular altında bırakacak olan Ilısu barajında çalışan 400 dolayında işçi ağır iş koşullarına ve adaletsizliğe isyan ederek direnişe geçti.

 

Çadırın tekrar kurulmasına izin verilmedi
Batman`da kaldırılan ve BDP`ye ait çadırın tekrar kurulmasına izin verilmedi. Polis çadırın kurulacağı alanı ablukaya aldı.

 

Hac Ön Kayıt Başvuruları Başladı
25 Nisan - 06 Mayıs 2011 tarihleri arasında yapılan hac ön kayıt başvurusuna Batmanlı vatandaşlar akın etti.

 

Çağdaş Gazetesi; `Batman çadıra kilitlendi!`
Kentteki STK temsilcileri, `Demokratik Çözüm ve Barış Çadırı`nın kaldırılmasının ardından kentteki gerginliği düşürmek amacıyla taraflar arasında arabuluculuk görevini üstlendi. Vali Ahmet Turhan ve BDP`lilerle biraya gelen STK temsilcileri; "Çadır için iki taraf da kararlıdır" açıklamasını yaptı.

 

`Suriye`deki karışıklıktan korkuyoruz`
Dört aydır Suriye-Şam`daki Cezaevinde tutuklu dört gençten haber alamayan aileler endişeli. 16 yaşındaki Çekdar Yürek ile 14 yaşındaki Şeref Nebioğlu`nun çaresiz babaları Nihat Yürek ve Şeker Nebioğlu, üç arkadaşıyla birlikte dört aydır Şam Feyha Cezaevi`nde tutuklu olan çocuklarının yaşamlarından endişe duyduklarını belirterek; "Suriye`deki son karışıklık yüreğimizi ağzımıza getirdi. Çocuklarımız orada Cezaevi`nde başlarına ne geleceğini bilemiyoruz" dediler.

Veysi Demir - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir