• DOLAR 32.37
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Yaz Kur`an kursu öğrencileri bilgi yarışmasında ter döktü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis İl Müftülüğü tarafından, yaz Kur'an kursları arasında dini bilgiler yarışması düzenlendi. Müftüler Camii'nde gerçekleştirilen yarışmaya, 36 Kur'an kursu katıldı.

Yarışmaya, her Kur'an kursunu temsilen birer öğrenci katıldı. Öğrenciler, kurs hocaları ve aileleriyle birlikte yarışmanın yapıldığı camiye geldiler.

Yarışma öncesi öğrencilere, yarışmanın kuralları hakkında bilgi veren Uzman Vaiz Safetullah Çiçek, yarışmada ilk üçe giren öğrencilere ödül verileceğini ve bunların, iki hafta sonra yapılacak yarışmada Bitlis'i temsil edeceklerini belirtti.

Yarışmanın kuralları hakkında öğrencileri bilgilendiren Çiçek, "Yarışmaya 36 Kur'an kursumuz katılıyor. 20 soru sorulacaktır. Eşitlik bozulmaması halinde 10 yedek soruya geçilecek. Tüm sorular Kur'an kurslarımızda okutulan kitaplardan sorulacaktır. Kitap dışından sorular sorulmayacak. Hocalarınız bu konuları sizlere zaten anlatmış, sizler de çalışarak buraya geldiniz. Her sorunun cevaplandırılması için 20 saniye süre verilecek. Şimdiden hepinize başarılar diliyorum." dedi.

Yarışmada birinciliği Şeyh İshak Camii Kur'an Kursu'ndan Zehra Özel, ikinciliği Seyyit İbrahim Camii Kur'an Kursu'ndan Zeynep Solmaz, üçüncülüğü ise Taş Camii Kur'an Kursu'ndan Yunus Emre Tontaş elde etti. Birinciye 100 TL, ikinci ve üçüncüye ise 50'şer TL ödül verildi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir