• DOLAR 32.549
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.423
  • ...
Boş tehditlere cevap bile verilmez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD başkanı Trump'un,  İran ve İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi hedef alan açıklamalarına isim vermeden cevap veren Hasan Ruhani,  "ABD'li bazı yetkililer bugünlerde oldukça fazla konuşuyorlar. Boş tehditlerde bulunuyorlar. Bu konuşmalara ve tehditlere cevap bile verilmez" diye konuştu.

Bugün, bakanlar kurulu toplantısında konuşan Hasan Ruhani, hükümet olarak, ABD'nin komplo ve düşmanca siyasetlerini etkisiz hale getirmek için çalışma içinde olduklarını söyledi.

Ruhani,  gerekirse yeni güçler ve görevlendirmeler yapılabileceğini dile getirdi.

ABD'nin açıkça uluslararası hukuku ve yasaları çiğneyerek anlaşmaları ihlal ettiğini belirten Hasan Ruhani, ABD'nin, yürüttüğü siyasetlere karşı İran halkının da vahdetini, dik duruşunu, birlik ve dayanışmasını koruyarak küstah tavırlara cevap vereceğini söyledi.

İran'ın, ABD'ye karşı uluslararası platformlardaki şikâyetlerine de işaret eden Hasan Ruhani, "Uluslararası Lahey adalet divanı, ABD'ye, açıkça İran aleyhine olacak bir tavır alma hakkının olmadığını belirtti. Bu, uluslararası adalet divanın ilk tavrının da karara etki edeceğini sanıyoruz." hatırlatmasında bulundu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir