• DOLAR 32.516
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.103
  • ...
İmam Humeyni`nin kızından Cumhurbaşkanı Erdoğan`a mektup
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran İslam Devriminin mimarı İmam Humeyni'nin kızı Doktor Zehra Mustafa, Türkiye'nin, İslam İşbirliği Teşkilatının dönemsel başkanlığını yürüten ülke olması hasebiyle Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup göndererek, İslam İşbirliği Teşkilatını, siyonist işgal rejiminin Kudüs hakkındaki kararını kınaması için toplamasını istedi.

İslam İşbirliği Teşkilatının dönemsel başkanlığı Türkiye tarafından yapıldığı için Türkiye Cumhurbaşkanı'nın üye ülkeleri bir araya getirmesini isteyen Uluslararası Filistin Dayanışma Kurumu Başkanı Zehra Mustafa, siyonist işgal rejiminin Filistin halkını hedef alan son saldırıları ve kararları karşısında İslam ülkelerinin Filistin halkının yanında olmaları gerektiğini vurguladı.

"Filistin halkının evlerini yıkmak yasallaşacaktır"

Söz konusu mektupta, siyonist işgal rejiminin aldığı son karar ile birlikte Filistin halkı üzerinde tam baskı kurduğunu ve Filistin halkının kendi kaderini tayin hakkını tamamen elinden alındığı belirtilirken; "İşgal rejimi, Filistin toprakları üzerinden Filistin halkının tüm tarih ve geçmişini görmezden gelerek, bölgeyi tamamen yahudilere ait göstermekte. Bu karar ile birlikte siyonist rejim Filistin işgalini resmileştirirken aynı zamanda Kudüs'ü ve Filistin topraklarının yahudileştirilmesine neden olacaktır. Sadece tek bir ırkı ve dini esas alarak oluşturulan bu yasa ile birlikte Filistin halkının evlerini yıkmak ve yerleşim alanlarından onları çıkartmak yasallaşacaktır." ifadeleri yer aldı.

"Bu yasa işgal rejiminin caniliğini artırarak ona cesaret verecektir"

Siyonist işgal rejiminin her zaman vahşi ve cani olduğunu ancak bu yeni yasa ile birlikte cinayetlerinin yasalaşacağını vurgulayan Zehra Mustafa; "Filistin toprakları ve Kudüs, Filistin halkının tarihi ve geçmişi görmezden gelinerek yahudi toprağı olarak yasa da yer almaktadır. Bu yasa işgal rejiminin caniliğini artırarak ona cesaret verecektir. Söz konusu bu yasa işgal rejiminin Filistin'i işgal ettiği gerçeğini ve 70 yıllık cinayetlerini unutturmayacaktır." ifadelerini kullandı.

"70 yıllık soykırım ve cinayetler halkın mücadele azmini ve direncini kırmamıştır"

Demokrasi savunucu olduklarını iddia eden devletlerin işgal rejimi karşısında suskunluklarına ve Arap dünyasının Filistin meselesindeki acizliğine de işaret eden Zehra Mustafa, işgal rejimi tarafından alınan son kararın görmezden gelinemeyeceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Barış ve insan hakları yanlısı olan tüm uluslararası kurumlar şunu bilmelidir ki bu yasa bölgedeki savaş ve kaosun artmasına neden olacaktır. İşgal rejiminin Filistin halkına yönelik 70 yıllık soykırım ve cinayetleri bu halkın mücadele azmini ve direncini kırmamış aksine her geçen gün artmaktadır. Filistin halkını hedef alan bu yasaya karşı İslam İşbirliği Teşkilatının dönemsel başkanlığını yürüten ülke, Kudüs'ün özgürlüğünü hedefleyen kurum olarak diğer üye olan İslam ülkelerini de çağırarak gerekli çalışmaları başlatmalıdır."  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir