• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
 "15 Temmuz kahramanlarına linç kampanyası engellenmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hak ve Özgürlükler Platformu Sözcüsü Feyzi Aydın, darbe girişiminin ardından emperyalistlere hizmet eden belirli kesimler tarafından yapılan algı operasyonlarıyla son zamanlarda cemaat, tarikat ve din adamlarının hedefe konulduğu uyarısında bulunarak duruma tepki gösterdi.

Aydın, özellikle FETÖ ve Adnan Oktar gibileri üzerinden televizyon ve medyada cemaat, tarikat ve İslam âlimlerine yönelik adeta bir linç kampanyasının başlatıldığına dikkat çekti.

15 Temmuz'da Türkiye'yi işgal etmek isteyen emperyalist güçlerin tuzak ve oyunlarını bozan, meydanlara dökülüp darbecilere 'dur' diyen İslami cemaat ve camiaları cezalandırma girişiminin başlatıldığını söyleyen Aydın, hükümete çağrıda bulunarak linç kampanyasının engellenmesini istedi.

"Hükümet linç kampanyalarına tepkisiz kalıyor"

İslami cemaatlerin bilinçli bir şekilde hedef gösterildiğine dikkat çeken Aydın, "Son günlerde yüzlerine cemaat maskesi geçirmiş Batı destekli suç örgütlerinin yaptıklarını bahane edip İslami cemaatlere, İslami camialara yoğun bir saldırı, karalama ve linç kampanyası düzenleniyor. Özellikle ulusalcı, laik ve milliyetçi odakların iletişim araçlarında, televizyon kanallarında, gazete köşelerinde analiz ve tartışma programları adı altında İslami camialar hedef haline getirilip, birer suç örgütü gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bütün bunlar hükümetin, yetkililerin gözleri önünde olmasına rağmen hükümet bu linç kampanyalarına ciddi bir tepki göstermiyor, tepkisiz kalıyor. Bu da art niyetli kesimlerin cesaret ve küstahlığını artırıyor." dedi.

"İslami cemaat ve camialar ülkeye ciddi katkılar sunuyor"

Türkiye halkının önemli bir kesiminin cemaat ve tarikatlarla gönül bağı içinde olduğunun altını çizen Aydın, "İslami cemaat ve camialar kültürel faaliyetleri, irşat çalışmaları ile halkın, genç nesillerin ülkeye, vatanlarına, ahlaki değer ve öğretilere bağlılıkları konusuna ciddi katkı sunuyorlar. Yine bu cemaat ve camialar yardım kuruluşlarıyla, vakıf ve dernekleriyle yoksullukla savaşmakta, ülkenin refah seviyesinin yükselmesine katkı sunmakta, milyonlarca mazlum ve mağdura umut olmaktadırlar." diye konuştu.

"Bu İslam düşmanı Batı'nın bir projesidir"

Konuşmasının devamında Aydın, şunları söyledi: "Devletin gözleri önünde yıllarca her türlü suçu işlemiş, Batılı istihbarat teşkilatlarıyla işbirliği içinde olan ve en büyük zararı İslam'a, İslami cemaat ve camialara vermiş olan FETÖ ve Adnan Oktar hareketlerini bahane edip İslami camialara saldırmak kesinlikle art niyetli, bilinçli bir linç kampanyasıdır. İslam düşmanı Batı'nın bir projesidir. FETÖ ile Adnan Oktar örgütü kime hizmet ediyorlarsa, kimin taşeronlarıysa İslami camia ve cemaatlere saldıranlar da aynı odaklara hizmet ediyorlar. 15 Temmuz'da gördük. FETÖ mensupları tanklarla, uçaklarla, emirlerindeki yüzlerce generalle darbe teşebbüsünde bulundular. Bugün ülkemizde hangi İslami cemaatin topu, tankı, uçağı var? Hangi İslami camianın orduda, emniyette yüzlerce, binlerce generali, emniyet amiri, polisi, askeri var?"

"Suç ve fuhuş örgütünü bahane gösterip İslami cemaatlere saldırmak hangi insafla bağdaşır?"

İslami camiaların Adnan Oktar gibileri üzerinden hedef gösterilmesinin doğru olmadığını aktaran Aydın, "Yine Adnan Oktar hareketinin mensuplarının çoğu sosyete mensubu kimseler, iş adamları, eski mankenler, sanatçılardır. Bu hareketin lideri Adnan ve diğerleri herkesin gözleri önünde çıplak kadınlarla dans ediyor, her türlü fuhşu aleni yapıyorlardı. Oktar ve hareketin ileri gelenleri israilli yetkililerle sıkı ilişki içindeydiler. Bu hareketin bazı mensupları Siyonist rejimin başbakanı ve bakanlarıyla görüşüyorlar, birlikte poz veriyorlardı. Bu çete Müslüman Filistin halkına karşı siyonistleri destekleyen açıklamalar yapıyorlardı. Bütün bunları yıllarca herkesin gözleri önünde yaptılar. Bunca çirkinlik ve suçlarına kimse tepki göstermedi. İsrailin, Batı'nın, İslam'ı saptırmak, sulandırmak, Müslümanları kötü göstermek için bir proje olarak kurdurduğu yapılardan biri olduğu her halinden beli olan bu suç ve fuhuş örgütünü bahane gösterip İslami cemaatlere saldırmak hangi insafla bağdaşır?" ifadelerini kullandı.

"Hükümet bu emperyalist linç kampanyasına sessiz kalmamalı"

Konuşmasının sonunda hükümete çağrıda bulunan Aydın, şöyle konuştu: "İslami cemaat ve camialara saldırmak kesinlikle bir projedir. 15 Temmuz'da Türkiye'yi işgal etmek isteyen emperyalist güçlerin tuzak ve oyunlarını bozan, meydanlara dökülüp darbecilere 'dur' diyen İslami cemaat ve camiaları cezalandırma girişimidir. Hükümet, yetkililer bu emperyalist linç kampanyasına sessiz kalmamalı. Emperyalistlerin işgal girişimlerini, darbe heveslerini kursaklarında bırakan destansı direnişin en önünde yer alan, canlarını feda eden İslami cemaat ve camialara yönelik yalan ve iftira kampanyalarını engellemeli." (Mehmet Fatih Akgül/Mehmet Salih Akgül-İLKHA)



 

Bu haberler de ilginizi çekebilir