• DOLAR 32.583
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2485.907
  • ...
Çınarlılar Peygamber Aşkıyla Coştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Çınar Şefkat Der tarafından saat 13.00`da ilçe meydanda düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği sıcak havaya rağmen halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Etkinlik İlahiyatçı Remzi hocanın okuduğu Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Kızıltepe Ensar Grubunun seslendirdiği Mevlit ile devam etti.

Etkinlikte Kürtçe konuşma yapan Molla Mahmut Kılınç Çınar halkına seslenerek, " Ey Çınar halkı. Sizler Ensarsınız, sizler Peygamber kardeşlerisiniz. Çünkü Ensar gibi sizlerde gönül kapılarınızı şehir kapınızı Peygambere açmışsınız. Bu meydandan yükselen salâvatlarınızı Hz. Peygamber şuanda Ravza-i Mutahhara da alıyor." dedi.

Molla Mahmut konuşmasında, Hz. Ali`nin savaşın kızıştığı esnada sahabelerin Peygamber Efendimizin arkasına sığındığını ve bizim de İslam`a saldırıların olduğu bu zamanda Peygamberin sünnetinin arkasına sığınmamız gerektiğini belirtti.

Bundan 850 sene önce Haçlıların İslam Coğrafyasını baştan aşağıya istila ettiğini vurgulayan Molla Mahmut, " İşte bu istila zamanlarında, Allah bir ümmet arasından Selahaddin-i Eyyubi çıkardı ve Selahaddin dağınık haldeki İslam ümmetini köy köy belde belde mevlit etkinliği yaparak bir araya getirdi. Haçlıları İslam topraklarından çıkardı. Sonra Kudüs-ü küffarından elinden kurtardı." dedi.

Selahaddin-i Eyyubi Küdüs`ü fethetmesi örneğini veren Molla Mahmut, "Tarih boyunca bu `Lailaheillallah` bayrağını eline alan kavimler ve milletler, büyük imparatorlukların belini kırmış, Dünya hâkimiyetini eline almıştır. Bu gün Kürt halkı eline bu bayrağı almıştır. Ey Kürt gençleri! Sizler sakın ha sakın bu bayrağı elinizden bırakmayasınız. Çünkü bu bayrak sizi zafere götürecek ve bununla beraber tüm mazlum ve Mustazafların kurtuluşuna vesile olacak. Sizler, ABD, İsrail ve Rusya`nın belini kıracaksınız ve son hedefiniz Kudüs`tür. Evet, sizler Kudüs yolcususunuz ve bu hayal değildir." diye konuştu.

Molla Mahmut`un konuşmasından sonra Grup Vuslat, İlahi sanatçısı Bilal ve kız çocuk ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerle Peygamber sevdalılarını coşturdu.

Kurtuluş Resullullah`ın Sünnetindedir
Kurtuluşun Resulullah`ın sünnetinde olduğunu belirten İlahiyatçı Ömer Çelik, "Allah-u Teâlâ Hz. Muhammed`i tüm insanlığa bir peygamber olarak göndermiştir. Peygamberimiz Efendimiz tüm insanları, içinde bulundukları şirkten, günahtan, sapıklıktan kurtarıp onları doğru yol olan Allah`ın yoluna Allah`ın dini olan İslam`a getirip hem dünya hem de ahiret saadetine ulaştırmak için gönderilmiştir. Dolayısıyla her kim dünyada rahat etmek istiyorsa, huzur ve refahı bulmak istiyorsa, rahat bir şekilde yaşamak istiyorsa, ahirette Allah`ın nimetlerine mazhar olup azabından ve cehenneminden kurtulmak istiyorsa, Allah Resulü Hz. Muhammed Mustafa (sav)`e ve onun getirdiği kitaba uymakla bu güzellikleri elde edebilir." dedi.

Coşkulu bir şekilde devam eden etkinlik okunan dua ile sona erdi.

(Veysi Çetik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir