• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
Irak`taki protestolar: 16 ölü 800 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak'ın Basra kentinde başlayan ve kısa sürede birçok kente sıçrayan gösterilerde şu ana kadar 16 kişi hayatını kaybederken yaklaşık 800 kişi de yaralandı.

Elektrik kesintileri ile başlayan ve yüksek orandaki işsizlik ile kamu hizmetlerindeki problemleri de kapsayan protestolarda halk, kentlerdeki yerel yönetim binalarına girmeye çalıştı. Göstericiler, güvenlik güçlerinin sert müdahalesiyle karşılaştı.

Irak parlamentosuna bağlı İnsan Hakları Komitesi üyesi Fazıl Garravi, yaklaşık 2 haftadır devam eden gösterilerde 16 kişinin öldüğünü, 500'ü güvenlik güçlerinden yaklaşık 800 kişinin yaralandığını söyledi.

İran yönetimi, borçları sebebiyle Irak'ın elektriğini kesmiş, birçok kent elektriksiz kalmıştı. Bu durum hava sıcaklığının 50 dereceyi aştığı Basra, Zikar, Meysan ve Musenna gibi kentlerde protestolara neden olmuştu.

İran Enerji Bakanı Rıza Erdekaniyan, kendi ülkesinde yaşanan elektrik ve su sorununa ilişkin düzenlediği basın toplantısında, sadece Irak'ın değil Pakistan ve Afganistan gibi komşu ülkelere de enerji sevkiyatını durdurmak zorunda kaldıklarını söylemişti. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir