• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ameliyat olmazsa bir daha yürüyemeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy (Gülharrin) Mahallesi'nde ikamet eden Çiçek ailesinin 3 yaşındaki çocukları Abdullah, kendisinden çok daha büyük bir hastalıkla mücadele ediyor.

Milyonda bir görülen çift taraflı kaval kemiği eksikliği hastası (Tibial Hemimelia) olan küçük Abdullah'ın, sağlığına kavuşarak yürüyebilmesi için 6 ay içinde ameliyat olması gerekiyor. Dünyada çok az hekimin gerçekleştirebildiği ameliyat için 875 bin dolar (Yaklaşık 4 trilyon) lazım.

İmam olan Baba Hasan Çiçek, hastalığın milyonda bir görüldüğünü belirterek, çocuğunun ayak diz kapaklarının altındaki kemiklerde eksiklik ile deforme bulunduğunu, bu nedenle de bacaklarının ve ayaklarının düzgün gelişmediğini söyledi.

"Umut var ancak 4 trilyon para lazım"

Baba Çiçek, "2 çocuğum var, ilk çocuğumuz olan Abdullah'ın hastalığına Tıp dilinde Tibial Hemimelia deniliyor. Her iki ayakta kaval kemiği eksikliği var. Çocuğumum tedavisi için Türkiye'de gitmediğimiz doktor kalmadı. Hemen hemen her yere gittik. Ortopedide hangi doktor varsa hepsine gittik. Nereye gittiysek 'Her iki ayağını keseceğiz protez ayak takacağız.' dediler. Anne baba olarak bunu kabullenemedik. Bu hastalık milyonda bir görünen bir hastalık olduğu için tedavisi sadece dünyada birkaç hekim tarafından yapılabiliyor. Yaptığımız araştırmada çocuğumuz ile aynı durumda olan Mersin'deki bir ailenin çocuğunun Prof. Dr. Michael Weber tarafından ameliyat edilip yürümeye başladığını öğrendik. O çocuk bize de umut oldu, zaten biz hiçbir zaman umudumuz yitirmedik. Doktor Weber ile iletişime geçtik. Arabamı satarak ve birazda borçlanarak çocuğumu Dubai'ye Doktor Weber'in yanına götürdük. 7 gün orada kaldık. Doktor Weber, çocuğumuzu muayene etti. Çocuğumun, ayağı kesilmeden yürüyebileceğini söyledi. Bunun içinde 875 bin dolar Türkiye parasıyla yaklaşık 4 trilyona yakın para istedi." dedi.

"Para bulunmazsa çocuğum ömür boyu yürüyemeyecek"

Çocuğunun tedavi masrafı için devlet yetkililerine ve hayırseverlere çağrıda bulunan Çiçek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Çocuğumun tedavisi için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan, eşi Emine Erdoğan'dan, Diyanet İşleri Başkanımız Profesör Dr. Ali Erbaş Hocamızdan ve tüm yetkili ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Eğer parayı bulursak bize yardım edilirse çocuğum bir buçuk yıl içerisinde 6 büyük operasyon geçirecek. Tedavisi yapılırsa ilk ayakkabılarını 5 yaşında giyecek inşallah. Bir anne ve baba için en büyük sevinç çocuğunun yürümesidir. Biz de çocuğumuzun arkadaşları gibi ayağı kesilmeden yürümesini istiyoruz. Çocuğumun yürüyebilmesi 4 trilyona bağlıdır. 4 trilyon bulunabilirse Abdullah da arkadaşları gibi normal yürüyebilecek. Eşimin bel fıtığı var, çocuk ağırlaştıkça taşıması da zorlaşıyor. Arkadaşları dışarıda oynadığında balkondan onları sadece seyrediyor. Çocuklar ona başka bir gözle bakıyorlar. Geçen gün 'Baba benim ayağım kesilecek mi?' diye soruyor. Çocuklar ona 'Ayakların kesilecek demiş.' Abdullah o gün yemek yemedi. Her iki eli üzerinde yürüdüğü için bazen elleri kanıyor. Her iki elinde kelebek şeklinde sadece iki parmak var. Yemek yemede zorlanıyor. Eğer bu para bulunmazsa çocuğum ömür boyu yürüyemeyecek."

"Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz"

Abdullah'ın tedavisi için para toplanılması konusunda Mardin Valiliğinden resmi izin aldıklarını aktaran Çiçek, "Para toplanılması için Mardin Valiliğinden aldığımız resmi izin belgemiz elimizde, yardım yapacak hayırseverler valiliği arayarak teyit edebilirler. Abdullah'ın adına dolar, Euro ve TL olmak üzere 3 tane hesap numarası açtık. Yardımda bulunmak isteyenler bu hesap numaralarına para yatırabilirler. Bu konuda yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz." diye konuştu.

Hesap numaraları

Yardım toplanması için valilikten izin alınırken, yardım yapmak isteyen hayırseverler için Ziraat Bakasında TL, USD ve EURO hesap numaraları açıldı.

TL: TR 59 0001 0022 0886 2019 9450 01

USD: TR32 0001 0022 0886 2019 9450 02

EURO: TR05 0001 0022 0886 2019 9450 03

Aile, yardım yapan ve yapacak olan herkese teşekkür etti. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan - İLKHA) 
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir