• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
 "28 Şubat zihniyeti o gün yapamadığını Oktar ve FETÖ ile yapmak istiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FETÖ ve türevleri üzerinden İslami cemaatlere yönelik başlatılan karalama kampanyalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan akademisyen ve kanaat önderleri, İslami camia ve cemaatlerin hedef haline getirilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek 28 Şubat zihniyetinin, 28 Şubat'ta gerçekleştiremediğini bugün Adnan Oktar ve FETÖ gibi isimlerle gerçekleştirmek istediğine vurgu yaptılar.

Müslümanların her zaman cemaat bilincine sahip olması gerektiğini söyleyen Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) görevli Öğretim Üyesi Doktor Cahit Karaalp, Türkiye'deki İslami cemaatlerin manevi alanda yaptıkları irşat faaliyetlerinin önemli olduğunu belirtti.

"İnşallah devlet, bu derin güçlerin oyununa gelmez"

Karaalp, "Müslümanların kesinlikle cemaat bilincine sahip olmaları gerekir. Cemaat sadece FETÖ ile Adnan Oktar cemaati değildir. Türkiye'de hiçbir İslami camia, hiçbir cemaat ve cemiyet, ülkedeki hiçbir dernek bu ikisi kadar tehlikeli ve art niyetli olamazlar. Türkiye'deki camialar, cemaatler doğrusuyla yanlışıyla İslam'a hizmet etmektedirler. Halkın duygularına tercüman olmaktadır. Halkın İslami hassasiyetinin yükselmesi için elinden geleni yapmaktadırlar. Biz kabul edelim veya etmeyelim, eleştirelim veya eleştirmeyelim Türkiye'deki cemaatlerin gerçeği budur. Türkiye'deki hiçbir camia, hiçbir cemaat ve cemiyet bunlar gibi değildir ve olamazlar. Türkiye'deki İslami cemaatler mutlaka bir açığı kapatmaktadırlar. Her birisi ayrı bir daldan Türkiye Müslümanlarının duygularına tercüman oluyorlar. Onlarla ilgili belli bir süreç takip ederler. Ben Türkiye halkının da cemaat ve cemiyetlere bu gözle baktığına inanıyorum. Manevi alanda irşat faaliyetlerinde bulunduklarına ve halkın da buna böyle baktığına inanıyorum. İnşallah devlet, bu derin güçlerin gerçekleştirmek istediği, İslami camialar, tarikatlar ve cemaatler kapatılsın algısına, oyununa gelmez. İnşallah bu oyun bertaraf edilir." ifadelerini kullandı.

"Bu sadece küresel güçlerin değil ulusal güçlerinde bir oyunudur"

28 Şubat zihniyetinin o gün yapamadığını Adnan Oktar ve FETÖ gibi oluşumlar üzerinden gerçekleştirmek istediğini kaydeden Karaalp, "Ben 28 Şubat zihniyetinin bugün bu şekilde hortladığını inanıyorum. 28 Şubat zihniyetinin, 28 Şubat'ta gerçekleştiremediğini bugün Adnan Oktar ve FETÖ gibi isimlerle gerçekleştirmek istediğini, artık İslami cemaatlerin art niyetli olduğu, devlete karşı durduğu algılarına yol açarak İslami çalışmaların önüne geçmek istediklerin düşünüyorum. Bu bir oyundur. Sadece küresel güçlerin oyunu değil, ulusal güçlerinde bir oyunudur. Devletin bu oyunu farkına varacağını, hatta vardığına inanıyorum." şeklinde konuştu.

FETÖ ve Oktar gibi isimlerle İslam'ın insanların gözünde değersizleştirilmeye çalışıldığına değinen bölgenin kanaat önderlerinden Molla Sami Tanrıverdi ise şunları söyledi:

"FETÖ'de Adnan Oktar'da batının projeleridir. İnsanları İslam'dan soğutmak ve İslam'ı milletinin gözünde küçük düşürmek veya nefret ettirmek gibi bir misyonları ve görevleri var. Bunlar net bir şekilde ortadadır. Bu ikisi hiçbir zaman cemaat olmadılar ve cemaatlere örnekte değillerdir. Hiçbir İslami camiayı temsil etmiyorlar. Bunların çalıştıkları, bağlı oldukları yer bellidir. Ahlakları ve arkadaşları bellidir. Resulullah; 'Kimi severseniz onunla haşr olunursunuz.' diyor. Bugün FETÖ ve Adnan Oktar'ın kimin dostu oldukları ve Müslümanları karalama kampanyalarını kimin için yaptıklarını, devlet de çok iyi biliyor. Bunlar birer oyundur." (Ayetullah Tarhan-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir