• DOLAR 32.379
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2325.448
  • ...
Diyarbakır`da KDSS Sınavına Yoğun İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
http://www.dogruhaber.com.tr/image/haber/2011/08/08/Resim_1312791540.jpg
 
DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu`nun düzenlediği Peygamber Efendimize olan sevgiyi, ona olan sadakati göstermek ve Peygamber Efendimizin hayatını hem okumak ve hem okutmak için Umre Ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı Diyarbakır`ında içinde bulunduğu 60 merkezde yoğun katılımlı bir şekilde saat 10.00 da gerçekleşti.

Umre Ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı yarışması iki kategoriden olacak şekilde gerçekleşti. 1. Kategoriye 15 yaş üstü yarışmacılar sınavda heyecan dolu saatler yaşadı. Bu kategorideki yarışmacılar, Kazım Ağcakaya ve Bünyamin Bulut`un kaleme aldığı Dua Yayıncılıktan yeni çıkan Siyer-i Nebi Hz. Muhammed adlı eserden sorumlu tutuldu.

Yarışmanın ikinci kategorisine ise 15 yaş altı yarışmacılar sınavda ter döktü. Bu kategorideki yarışmacılar Abdulkadir Turan`ın kaleme aldığı Peygamberimi Tanıyorum adlı iki ciltlik eserden sorumlu tutuldu.

Her iki kategoride Diyarbakır`da dört merkezde yaklaşık olarak 2800 kişi yarışmaya girdi. Sınava 15 yaş üstü yarışmacılar kategorisinde giren ilköğretim 8 sınıf öğrencisi Acar Ünlü, bu tür sınavların olumlu bir çalışma olduğunu söyleyerek Peygamber Efendimizin hayatını daha ayrıntılı bir şekilde öğrenme fırsatının kendilerine doğduğunu ve sınavın çok güzel geçtiğini ifade etti.

Abdulselam Aktoprak ise bu güzel sınavları organize edenlerden Allah razı olsun diyerek, sınava çalıştığı için kendisi açısından kolay ve güzel geçtiğini ifade ederek duygularını dile getirdi.

Ramazan Akın oğlunun sınava girdiğini söyleyerek bu sınavların sık sık yapılması temennisinde bulundu.

Mesut Bağcı bu tür sınavları düzenleyenlerden Allah razı olsun duasında bulunarak sınav için yoğun bir çalışma içinde ve arkadaşları ile bilgi alışverişi içinde olduğunu söyledi.
35 bin yarışmacının katıldığı Umre Ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavında ilk 10`a giren yarışmacılar umre gezisi ile ödüllendirilecek. Ayrıca yarışmada il birincilerine tam altın, il ikincilerine yarım altın, il üçüncülerine çeyrek altın ödül olarak verilecek.

Sınav sorularının cevapları Peygamber Sevdalıları sitesinde yayınlanacak. Çağrı TV`de saat 21.30`da ise sınav komitesi tarafından sınav soruları cevaplandırılacağı öğrenildi.
(Osman İçli- Veysi Çetik -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir