• DOLAR 32.575
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2427.169
  • ...
CHP İYİ KARIŞTI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET ERKAN YAVUZ/DOĞRUHABER

24 Haziran seçim sonuçlarının ardından CHP ve İYİ Parti`de yaşanan kargaşa iyice gün yüzüne çıkmaya başladı. CHP`de Muharrem İnce ve ona destek veren parti içi muhalefet, Kemal Kılıçdaroğlu`nu devirmek için imza toplarken, İYİ Parti de olağanüstü kurultay kararı aldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kongre kararını açıklarken aday olmayacağını da ifade etti. İki partide yaşanan bu karmaşa, yazılı, görsel ve sosyal medyada ciddi anlamda mizah konusu da oldu.

“İNSANLAR EKMEK PEŞİNDE, BİRİLERİ KOLTUK DERDİNDE”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultay talep edenlere ‘İnsanlar geçim derdinde, birileri koltuk derdinde` diyerek Muharrem İnce ve destekçilerine mesaj vermişti. 

Kılıçdaroğlu, "Allah aşkına Türkiye'nin gündemi ne? Türkiye'nin gündemine bir bakmamız lazım. İnsanlar hapishanelerde tutuluyor. Yargı eliyle yargısız infazlar yapılıyor. Ekonomi perişan vaziyette. İnsanlar geçim derdinde. Birileri koltuk derdinde, olacak şey değil. Gündem farklı bir gündem. Tükiye'nin gündemine kilitlenmemiz lazım.” diyerek olağanüstü kurultay isteyenleri bu sözlerle eleştirmişti.

“DOKUZ SEÇİM KAYBEDENİ BİRKAÇ SANİYE DÜŞÜNMEYE DAVET EDİYORUM”

Kılıçdaroğlu'nun, olağanüstü kurultay süreciyle ilgili yaptığı "İnsanlar geçim derdinde. Birileri koltuk derdinde, olacak şey değil" açıklamasına CHP'li muhaliflerden tepki geldi.

Muharrem İnce'nin sağ kolu olarak görülen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu`na verdiği yanıtta, "Korku dağları sarmış… Hak hukuk adalet diyeceksin… Tüzüğün verdiği imkanı kullanarak kurultay iradesini ortaya koyan delegeye baskı yapıp, hatta tehdit edeceksin… İşte tam da bu nedenlerle değişim diyoruz. 9 seçim kaybedip bugün değişim talep edenlere 'koltuk sevdalıları' diye çıkış yapanları, 9 seçimin ardından halen oturdukları koltukta birkaç saniye düşünmeye davet ediyorum" dedi.

CHP'de 'imza' savaşı sürüyor

CHP`de parti içi muhalefetin olağanüstü kurultay için ilk hafta toplanan imza sayısının açıklanmasının ardından Genel Merkez'den de açıklama yapıldı. Genel Merkez, toplanan 604 imzanın yarın iletilmesi durumunda gerekenin yapılacağını belirtirken CHP'li Vekil Yaşar Tüzün, tüzükte yazan sürenin sonunda toplanan imzaların Genel Merkez'e teslim edileceğini duyurdu.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Genel Merkez'den gelen imza açıklamasına yanıt verdi. Tüzün "Partimizin Tüzüğünde yazılı olan sürede yeterli sayıda noter tasdikli Kurultay Delegesi imzası Genel Merkezimize teslim edilecektir." dedi.

"İLK HAFTADA 604 İMZA TOPLANDI"

CHP PM üyesi Gaye Usluer Olağanüstü kurultay  için 5 günde toplanan imza sayısını açıkladı. Usluer Twitter'dan yaptığı açıklamada "Partimizde Olağanüstü Kurultay talebiyle başlatılan imza sürecinin 5. günündeyiz. Toplam “604” delegemiz #değişimumuttur diyerek imzalı belgelerini gönderdiler. #5günde604imza#değişimumuttur" dedi.

İYİ PARTİ KARIŞTI; KAVGA, BURUN KIRMA VE KONGRE KARARI  

İYİ Parti Kurucular Kurulu, Genel İdare Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, milletvekilleri, il başkanları, partililer ve uzmanların katıldığı Afyon kampında skandallar peş peşe geldi. 15 Temmuz gazisi, Kurucular kurulu ve GİK üyesi Fatih Eryılmaz istifa etti. İddialara göre Çıkan arbedede gençlik kolları eski başkanı Osman Ertürk'ün burnunun kırıldığı öne sürüldü. Bütün bu yaşananlar karşısında İYİ Parti olağanüstü kongreye gitme kararı aldı. Akşener ise aday olmayacağını duyurdu.

AKŞENER ADAY OLMAYACAĞINI AÇIKLADI

İYİ Parti olağanüstü kongreye gitme kararı aldı. Bir ay içerisinde gerçekleştirilecek kongrede, Genel Başkan Meral Akşener, kongrede aday olmayacağını duyurdu.

Akşener, yaptığı açıklamada, "Parti tüzüğümüzün şahsıma tanıdığı yetki çerçevesinde seçimli kurultay kararı almış bulunuyorum. Kurultayda aday olmayacağım, aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum" açıklamasını yaptı. Akşener aday olmayacağını duyurdu.

“AKŞENER`İ ADAY GÖSTERECEĞİZ”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, partisinin olağanüstü kurultayında genel başkanlığa aday olmayacağını bildirmesinin ardından, İYİ Parti milletvekilleri, parti genel merkezinde bir araya geldi. 

Toplantının ardından milletvekilleriyle birlikte açıklama yapan İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray,

Meral Akşener`i tekrar aday göstereceklerini açıkladı.

Toplantıya katılmayan milletvekilleriyle de telefonla temas kurularak sonucun belirlendiğini kaydeden Çıray, “Dünkü hadisenin ardından milletvekilleri dahil partililerin telefonlarının susmadığını ve Genel Başkan Meral Akşener'in tekrar Genel Başkan olması konusunda irade beyanı anlamında olağanüstü bir baskıyla ve memnuniyet verici bir sevgiyle karşılaştıklarını aktaran Çıray, "Bu bizim ortak kararımızdır. Buraya gelmeden önce Başkanlık Divanımız tekrar bir toplantı yaparak Sayın Genel Başkan'ın iradeleri doğrultusunda ağustos ayı içinde büyük kurultayı yapma kararını almıştır." dedi. 

ÇIRAY`DAN DEVLET BAHÇELİ`YE AKŞENER YANITI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in olağanüstü kurultay kararı alıp, genel başkanlığa aday olmayacağını açıklamasının ardından yaptığı "Koray Aydın ve bazı arkadaşlarına büyük görev düşmektedir. Hanımefendiyi mutlaka ikna etmeliler." yönündeki açıklaması hatırlatılınca Çıray, "Sayın Bahçeli, demokrasi konusunda en son konuşacak adamdır. Çünkü Sayın Genel Başkanımızla arasında büyük bir fark vardır. Birisi kongrelerden korkar, birisi kendisi kongre çağrısı yapar." ifadesini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir